Ενέργεια

Η Saudi Aramco ανακάλυψε τέσσερα νέα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Saudi Aramco ανακάλυψε τέσσερα νέα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η ανακάλυψη έγινε στη βόρεια Σαουδική Αραβία

 

Σχετικά Άρθρα

Η Saudi Aramco ανακάλυψε τέσσερα νέα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Βασιλείου Abdulaziz bin Salman, σύμφωνα με δημοσίευμα του Saudi Press Agency και του oilprice.

Δύο από τους τομείς είναι μη συμβατικά αποθέματα, ανέφερε το δημοσίευμα.
Ένα από αυτά, το al-Reesh, διαθέτει τρία φρεάτια άντλησης πετρελαίου, με συντελεστή 10.851 βαρέλια αραβικού ελαφρού αργού και περίπου 8 εκατομμύρια cu m φυσικού αερίου.
Το άλλο, al-Sirrah, μπορεί να παράγει ως επί το πλείστον φυσικό αέριο, με ρυθμό 18 εκατομμύρια cu m ημερησίως, μαζί με 98 βαρέλια συμπυκνώματος ημερησίως.
Ένα άλλο πηγάδι, επίσης στο al-Sirrah, παράγει μόνο φυσικό αέριο, με ημερήσιο ρυθμό 32 εκατομμύρια cu m.
Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε στη βόρεια Σαουδική Αραβία, στο πηγάδι al-Ajramiyah, το οποίο αντλεί αργό με ρυθμό 3.850 βαρέλια ημερησίως.
Τα συνολικά ανακτήσιμα αποθεματικά που ανακαλύφθηκαν δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε ο bin Salman.
Ο κορυφαίος παραγωγός και εξαγωγέας του ΟΠΕΚ, και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει τις συνέπειες της υψηλής προσφοράς πετρελαίου σε συνδυασμό με την κατάρρευση της ζήτησης.

Περιορισμός παραγωγής

Το Βασίλειο υπήρξε μεταξύ των πιο επιθετικών υποστηρικτών της παραγωγής στον ΟΠΕΚ +, παράγοντας με συνέπεια λιγότερη από την ποσόστωση του σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία ελέγχου της παραγωγής.
Ακόμα κι έτσι, το Ριάντ έπρεπε να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του για το 2021, περιορίζοντας τα σχέδια δαπανών κατά 7% ως απάντηση στο αδύναμο περιβάλλον τιμών.
Το Ριάντ θα δαπανήσει τώρα περίπου 264 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, ή 990 δισεκατομμύρια riyal, καθώς αντιμετωπίζει ένα σημαντικό έλλειμμα που οφείλεται στην τελευταία κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου.
Νωρίτερα φέτος, το Βασίλειο αναγκάστηκε από τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου να εφαρμόσει ορισμένα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της τριπλής αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας και της ακύρωσης των λεγόμενων επιδομάτων κόστους ζωής για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Ενώ η κυβέρνηση επέμεινε ότι αυτά δεν ήταν μέτρα λιτότητας, το γεγονός ήταν ότι η μείωση των εσόδων από το πετρέλαιο απειλούσε την οικονομία του πρώτου εξαγωγέα πετρελαίου του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης