Τελευταία Νέα

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του Καναδά επενδύει 1 δισ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του Καναδά επενδύει 1 δισ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ
Η πρώτη επένδυση προγραμματίζεται για μέσα στο 2021

Στην σύσταση μιας νέας εταιρείας με στόχο τις επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ προχώρησε το Επενδυτικό Συμβούλιο του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος Καναδά (Canada Pension Plan Investment Board), σύμφωνα με το newswire.ca

Πρόκειται για την πλατφόρμα Renewable Power Capital Limited (RPC) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντικείμενο επένδυσής της θα είναι η ηλιακή και χερσαία αιολική ενέργεια και  η αποθήκευση ενέργειας σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Το «μενού» των επενδύσεων

Σύμφωνα με τον CEO της RPC, κ. Bob Psaradellis, η νέα πλατφόρμα θα επενδύσει αρχικά στις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία) και στην Ισπανία ενώ στην συνέχεια θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός του ότι η πρώτη επένδυση προγραμματίζεται για μέσα στο 2021, το ύψος αγγίζει το 1 δισ. δολ. επίσης, η εταιρεία έχει αναλάβει δεσμεύσεις ύψους 9 δισ. δολ. στο κλάδο των ΑΠΕ παγκοσμίως, με επενδύσεις στους κλάδους της αιολικής, ηλιακής, υδροηλεκτρική ενέργειας, αποθήκευσης και διανομής ενέργειας.

Τέλος, χρέη προέδρου εκτελεί ο κ. Shaun Kingsbury, ο οποίος ήταν Γενικός Δ/ντής της UK Green Investment Bank, η οποία εξελίχθηκε, με την υποστήριξη της αγγλικής κυβέρνησης, στον μεγαλύτερο επενδυτή ΑΠΕ στην Αγγλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης