Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΒΡ δεν βρήκε τελικά πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Δυτική Αυστραλία

Η ΒΡ δεν βρήκε τελικά πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Δυτική Αυστραλία
Αναμενόταν να ανακαλυφθεί αέριο πολλών τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών

 

Σχετικά Άρθρα
Η BP Plc ανακοίνωσε την Τρίτη 29/12/2020 ότι δεν βρήκε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην εξερεύνηση Ironbark-1 της Δυτικής Αυστραλίας, σε αυτό που είχε θεωρηθεί ως προοπτική αερίου πολλών τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών.

Το αποτέλεσμα σηματοδότησε μια μεγάλη απογοήτευση για τους εταίρους της BP καθώς είχε θεωρηθεί ως δυνητικός προμηθευτής φυσικού αερίου στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου North West Shelf (LNG), όπου η BP είναι συνιδιοκτήτης, από πέντε έως 10 έτη.

«Η BP Australia μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν βρεθεί σημαντικοί υδρογονάνθρακες στο πηγάδι εξερεύνησης Ironbark στη Δυτική Αυστραλία», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Ανέφερε ότι το πηγάδι, το οποίο διάνοιξε σε συνολικό βάθος 5.618 μέτρων, θα εγκαταλειφθεί, αλλά δεν είχε περαιτέρω σχόλια.
"Ένα πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα για όλους μας », ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της New Zelaand Oil and Gas, Andrew Jefferies.
«Το Ironbark ήταν μια προοπτική παγκόσμιας κλίμακας σε μια πολύ προοπτική περιοχή και χρειάστηκε γεώτρηση. Λάβαμε μια απάντηση, αλλά δεν ήταν αυτή που θέλαμε », είπε.
Η NZOG και η Cue Energy Resources δήλωσαν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις στο Deep Mungaroo. Συνεργάτες στην άδεια είναι η BP, χειριστής με μερίδιο 42,5%, η Cue με 21,5%, η Beach Energy με 21% και η NZOG με μερίδιο 15%. Οι μετοχές της Cue σημείωσαν πτώση 59%, οι μετοχές της NZOG υποχώρησαν 30% και οι μετοχές της Beach έκλεισαν με απώλειες 4,3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης