Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η PetroChina θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή σχιστολιθικού αερίου στο Sichuan έως το 2025

Η PetroChina θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή σχιστολιθικού αερίου στο Sichuan έως το 2025
Οι επιχειρήσεις σχιστολιθικού φυσικού αερίου της PetroChina θα φτάσουν τα 10 bcm φέτος

 

Σχετικά Άρθρα
Η PetroChina Co Ltd, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ασίας, στοχεύει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή αερίου σχιστόλιθου από τις επιχειρήσεις στη λεκάνη του Sichuan σε περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) έως το 2025 από το φετινό επίπεδο, China News Service ανακοίνωσε την Τρίτη 29/12/2020.

Αυτό θα ξεπεράσει έναν στόχο που έθεσε η Sinopec, η οποία οδήγησε την ανάπτυξη του σχιστολιθικού αερίου της Κίνας με το πρώτο εμπορικό κοίτασμα στο Fuling, επίσης στη λεκάνη του Sichuan, και στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγή αερίου στα 13 bcm το 2025.

Οι επιχειρήσεις σχιστολιθικού φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η Νοτιοδυτική Διεύθυνση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της PetroChina θα φτάσουν τα 10 bcm φέτος, καθιστώντας την κινεζική εταιρεία ως τον μεγαλύτερο παραγωγό σχιστολιθικού φυσικού αερίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Η επιχείρηση καλύπτει τις περιοχές Yibin, Zigong, Neijiang, Luzhou και Yongchuan της πλούσιας σε αέριο επαρχίας Sichuan στη νοτιοδυτική Κίνα, καθώς και Yongchuan στο δήμο Chongqing.
Η PetroChina διάνοιξε περισσότερα από 240 πηγάδια φέτος στα μπλοκ του Sichuan, με αποτέλεσμα η ημερήσια παραγωγή σχιστολιθικού αερίου να διαμορφωθεί 40% υψηλότερα από ό, τι στις αρχές του 2020, ανέφερε η έκθεση. Η PetroChina ξεκίνησε την εκτίμηση των σχιστόλιθων αερίου στη λεκάνη Sichuan το 2006 και έκανε την πρώτη σημαντική ανακάλυψή της με το πηγάδι Wei-201 το 2010.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης