Ενεργειακό πάρκο στην Ολλανδία συνδυάζει ηλιακή και αιολική ενέργεια

Ενεργειακό πάρκο στην Ολλανδία συνδυάζει ηλιακή και αιολική ενέργεια
Το φωτοβολταϊκό πάρκο περιβάλλει μια μονάδα αιολικής ενέργειας και τροφοδοτεί 20.000 νοικοκυριά στην Midden-Groningen σύμφωνα με το PV Europe

 

Σχετικά Άρθρα
Με το πάρκο PV Duurkenakker, η Goldbeck Solar συμπληρώνει ένα ενεργειακό πάρκο στο οποίο συνδυάζονται ηλιακή και αιολική ενέργεια. Με εγκατεστημένη ισχύ 64 MW και αναμενόμενη 69.000 kW, περίπου 20.000 νοικοκυριά θα τροφοδοτούνται με καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με το PVEurope το εργοστάσιο των 64 MW στο Duurkenakker στην περιοχή Midden-Groningen ξεχωρίζει ήδη οπτικά. Καλύπτοντας μια έκταση περίπου 50 εκταρίων σε μια πρώην γεωργική περιοχή, το ηλιακό πάρκο περιβάλλει ένα αιολικό πάρκο. «Μια συναρπαστική συνέργεια», εξηγεί ο επικεφαλής της Solar Netherland Tobias Friedrich. "Το Duurkenakker είναι το πρώτο έργο που έχουμε δημιουργήσει μαζί με τον ολλανδό επενδυτή Sunvest και επίσης το πρώτο που ενσωματώνει ένα αιολικό εργοστάσιο."

Προκλήσεις

Αυτός ο συνδυασμός έφερε επίσης προκλήσεις για την κατασκευή logistics, εξηγεί περαιτέρω ο Friedrich. Για παράδειγμα, όχι μόνο η περιοχή για τις ανεμογεννήτριες έπρεπε να διατηρηθεί καθαρή, αλλά και ο δρόμος πρόσβασης για την παράδοση των πτερυγίων του ρότορα. "Για συντήρηση, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο πάγος σχηματίζεται στις λεπίδες του ρότορα το χειμώνα και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στο φωτοβολταϊκό σύστημα."Το Duurkenakker χτίστηκε σε μόλις επτά μήνες χρησιμοποιώντας μονάδες από την Suntech και μετατροπείς και μετασχηματιστές από τη Huawai. Άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο.

Προμήθεια 20.000 νοικοκυριών με καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα

Το ηλιακό πάρκο τροφοδοτεί περίπου 20.000 νοικοκυριά με καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα. 25.000 τόνοι CO2 μπορούν να εξοικονομηθούν ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο το πάρκο θα συμβάλει σημαντικά στην περιοχή Midden-Groningen και στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας στις Κάτω Χώρες.
Η ολλανδική εταιρεία Sunvest βασίστηκε στην Goldbeck Solar για πρώτη φορά για την υλοποίηση του έργου. Η εταιρεία EPC μπορεί να ανατρέξει σε μια μακρά ιστορία επιτυχημένων ηλιακών έργων, ειδικά εκείνων στην Ολλανδία. «Η Goldbeck Solar είναι πολύ εξοικειωμένη με τις συνθήκες στην Ολλανδία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε να χτίσουν το ενεργειακό πάρκο Duurkenakker », εξήγησε ο Bob Schulte της Sunvest.
Συνολικά, η Goldbeck Solar εγκατέστησε 270 MW ανανεώσιμης χωρητικότητας στην ολλανδική γη το 2020. Δύο ακόμη μικρότερα έργα, τα Veendam 3 και Goes, θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. (hcn)


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης