Πετρέλαιο

Reuters: Στο 101% η συμμόρφωση στην παραγωγή πετρελαίου OPEC + τον Νοέμβριο

Reuters: Στο 101% η συμμόρφωση στην παραγωγή πετρελαίου OPEC + τον Νοέμβριο
Η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ έφτασε το 104% ενώ των συμμάχων στο 95%, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας,
Σχετικά Άρθρα

Ο όμιλος παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ + συμμορφώθηκε πλήρως με τις περικοπές εφοδιασμού τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Reuters πριν από τη συνάντηση του ομίλου στις 4 Ιανουαρίου για να συζητήσουν εάν θα αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή από τον Φεβρουάριο.
Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ έφτασε το 104% ενώ των συμμάχων στο 95%, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με τη συνολική συμμόρφωση στο 101%.
Η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί ο ΟΠΕΚ + να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Φεβρουάριο παρά τις ανησυχίες ορισμένων μελών ότι η κίνηση θα ήταν πρόωρη ενόψει της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. «Είναι καλύτερη η πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για το πρώτο τρίμηνο του 2021 από αυτήν που στις αρχές Δεκεμβρίου; Δεν το πιστεύω, δεδομένου του lockdown σε πολλές χώρες της Ευρώπης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου », δήλωσε μια από τις πηγές του ΟΠΕΚ +.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, έχουν επιβάλει περιορισμούς κίνησης για να περιορίσουν το νέο κύμα της πανδημίας.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο OPEC + συμφώνησε να μειώσει τις περικοπές ρεκόρ από 7,7 εκατομμύρια bpd σε 7,2 εκατομμύρια bpd μετά την υποχώρηση από προηγούμενα σχέδια για αύξηση της παραγωγής σε 2 εκατομμύρια bpd.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι επιπλέον μηνιαίες προσαρμογές δεν θα υπερβαίνουν 500.000 bpd. «Στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ισορροπία μεταξύ αύξησης κατά 500.000 bpd τον Φεβρουάριο ή όχι. Το μεγάλο ζήτημα δεν ήταν να αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο », δήλωσε άλλος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης