Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου - Περνάει στον όμιλο Ελλάκτωρ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου - Περνάει στον όμιλο Ελλάκτωρ

Στην εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την επωνυμία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου» περνά από την 1η Ιανουαρίου 2021 η ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, σε συνέχεια της εκπλήρωσης του συνόλου των προαπαιτουμένων από όλα τα αρμόδια μέρη, το Πρωτόκολλο Παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της Παραχωρησιούχου εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κατά 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το Πρωτόκολλο Παραλαβής που υπεγράφη αφορά στη μεταβίβαση προς αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου στο νέο Παραχωρησιούχο για διάστημα 40 ετών με δικαίωμα αμοιβαίας επέκτασης για επιπλέον 10 έτη και ταυτόχρονα στην εκταμίευση προς το ΤΑΙΠΕΔ της προκαταβολής ύψους €27.336.823,06 και του αντίστοιχου ΦΠΑ.

43333.jpg

Οι παρουσίες

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παραχωρησιούχου εταιρείας «Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κ. Γιάννης Μωραΐτης, καθώς και ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Σε συνέχεια της υπογραφής, από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και επίσημα η Παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου στην εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου», με στόχο την αναβάθμιση της σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες των Βαλκανίων, με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους €50 εκατ. για την ανάπτυξή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης