Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η πανδημία «έριξε» την ετήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας

Η πανδημία «έριξε» την ετήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας
H Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 125.000 bpd από το νέο έτος
Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά από το 2008 μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία το περασμένο έτος, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 μετά την παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής και της αργής ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters, η παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε στα 10,27 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε τόνους, η παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε στα 512,68 εκατομμύρια το 2020 από ένα ρεκόρ υψηλότερο από 560,2 εκατομμύρια, ή 11,25 εκατομμύρια bpd το 2019. Η απότομη πτώση ήταν σχεδόν σύμφωνη με τις προσδοκίες.

Νέα δεδομένα

 Όπως είναι γνωστό, ο OPEC+ μείωσε σταδιακά τις περικοπές και αναμένεται να κυκλοφορήσει 500.000 bpd στην αγορά τον Ιανουάριο.

Στην σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 125.000 bpd από το νέο έτος.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak, υπεύθυνος για τους δεσμούς της Μόσχας με τον OPEC+ δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής του ομίλου κατά άλλα 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Φεβρουάριο.

Τέλος, η Darya Kozlova αναλύτρια της VYGON Consulting, (δεξαμενή σκέψης της Μόσχας που συμβουλεύει την κυβέρνηση), δήλωσε ότι η αγορά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήταν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Υπάρχει έλλειμμα περίπου 3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στην αγορά λόγω των ενεργειών του OPEC+. Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 έχει ξεκινήσει σε πολλές χώρες. Έτσι, πιθανότατα θα δούμε μια τακτική αύξηση κατά άλλα 500.000 bpd (συμφωνήθηκε) τον Ιανουάριο. Περαιτέρω ενέργειες θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της αγοράς» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης