Πετρέλαιο

Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο
Πάνω από 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα υποχώρησε η παραγωγή στις ΗΠΑ

 

Σχετικά Άρθρα
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς οι χαμηλές τιμές και η έντονη ζήτηση λόγω της πανδημίας επιβάρυνε την παραγωγή, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που επικαλείται το Reuters.

Η έκθεση έδειξε ότι η ζήτηση αργού πετρελαίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρέμεινε κάτω από τα υψηλά επίπεδα νωρίτερα αυτό το έτος και η παραγωγή ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερή από τότε που ξεκίνησαν οι περικοπές την άνοιξη.
Η συνολική ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 2,15 εκατομμύρια bpd, ή πτώση πάνω από 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.
Η μείωση ήταν μεγαλύτερη από το 9,5% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο. Η παραγωγή μειώθηκε από τον υψηλότερο μηνιαίο μέσο όρο των 12,86 εκατομμυρίων bpd τον Νοέμβριο του 2019.
Η παραγωγή μειώθηκε απότομα τον Μάιο καθώς η χαμηλή ζήτηση και οι τιμές οδήγησαν σε εκτεταμένες περικοπές στις γεωτρήσεις.
Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 442.000 βαρέλια την ημέρα στα 10,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία.
Οι απώλειες προκλήθηκαν από μειώσεις στον υπεράκτιο Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση Energy Information Administration. Οι καταιγίδες εκείνο τον μήνα προκάλεσαν διακοπή της παραγωγής στην ξηρά, συμβάλλοντας στις απώλειες. Ακόμα, και χωρίς την μείωση του Κόλπου, η παραγωγή παρέμεινε κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας.
Κορυφαίοι παραγωγοί Τέξας και Βόρεια Ντακότα είχαν άνοδος καθώς ορισμένοι παραγωγοί επέστρεψαν σε πηγάδια παραγωγής που είχαν κλείσει, καθώς οι τιμές βελτιώθηκαν. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο ήταν 99.568 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα, από 100.221 τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης