Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

OPEC +: Στο τραπέζι των συνομιλιών η αύξηση της παραγωγής τον Φεβρουάριο

OPEC +: Στο τραπέζι των συνομιλιών η αύξηση της παραγωγής τον Φεβρουάριο
Ρωσία και ΗΑΕ θέλουν αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα

 

Σχετικά Άρθρα
Τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ + προτιμούν να καθυστερήσουν την προσθήκη 500.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στη συλλογική παραγωγή από τον Φεβρουάριο λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων COVID-19 και των νέων lockdowns που επιβλήθηκαν, σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ + που επικαλείται το Reuters τη Δευτέρα 4/1/2021.

Από τον Ιανουάριο του 2021, ο όμιλος χαλαρώνει ήδη τη συλλογική περικοπή κατά 500.000 bpd και οι περικοπές των παραγωγών αναμένεται να διαμορφωθούν 7,2 εκατομμύρια bpd αυτό το μήνα, σε σύγκριση με 7,7 εκατομμύρια bpd τον Δεκέμβριο.
Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + συναντιούνται σήμερα Δευτέρα για να συζητήσουν την πολιτική παραγωγής τον Φεβρουάριο.
Η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει αύξηση 500.000 bpd στην παραγωγή της συμμαχίας από τον επόμενο μήνα.
Το ίδιο ισχύει και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ + που μίλησαν στο Reuters, οι περισσότερες από αυτές τάσσονται υπέρ της αναβολής μιας άλλης αύξησης της παραγωγής ενόψει των νέων lockdowns στην Ευρώπη που συνεχίζουν να απειλούν την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου.
Σήμερα Δευτέρα, η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) ξεκίνησε τη διαδικτυακή της συνάντηση για να συζητήσει τα επίπεδα παραγωγής για τον Φεβρουάριο.
Η Amena Bakr, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου και επικεφαλής ανταποκριτής του OPEC στην Energy Intelligence, αναφέρει ότι σύμφωνα με τους αντιπροσώπους, η Ρωσία και τα ΗΑΕ θέλουν ο ΟΠΕΚ + να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 bpd τον Φεβρουάριο, ενώ ο κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία, καθώς και η Αλγερία και το Κουβέιτ, υποστηρίζουν ότι η αγορά είναι εύθραυστη και η ανατροπή του τρέχοντος επιπέδου παραγωγής θα ήταν η καλύτερη απόφαση αυτή τη στιγμή.
Στη συνεδρίαση της Μεικτής Τεχνικής Επιτροπής (JTC) την Κυριακή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo προειδοποίησε ότι η αγορά εξακολουθεί να έχει πολλούς αρνητικούς κινδύνους. «Οι προοπτικές για το πρώτο εξάμηνο του 2021 είναι πολύ μικτές και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί αρνητικοί κίνδυνοι», δήλωσε ο Barkindo.
Οι τιμές του πετρελαίου διέγραψαν τα προηγούμενα κέρδη, αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης της JMMC.
Περί τις 19:02 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 1,77% στα 47,66 δολάρια το βαρέλι και το brent κατέγραφε απώλειες 1,24% στα 51,16 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης