Ενέργεια

Η Halliburton χωρίς προσωπικό στη Βενεζουέλα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Η Halliburton χωρίς προσωπικό στη Βενεζουέλα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Περιορίσθηκαν οι δραστηριότητες της Halliburton στη Βενεζουέλα

 

Ο πάροχος υπηρεσιών πετρελαίου Halliburton Co έχει εξαλείψει όλες τις θέσεις προσωπικού στη Βενεζουέλα ως αποτέλεσμα των κυρώσεων των ΗΠΑ που περιορίζουν τις δραστηριότητές της στη χώρα του ΟΠΕΚ που επλήγη από την κρίση, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Ουάσινγκτον τον Απρίλιο περιόρισε τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εκτελέσουν οι Halliburton - καθώς και οι Schlumberger NV, Baker Hughes Co και Weatherford International Plc - στη Βενεζουέλα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2019 επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos de Venezuela ως μέρος της προσπάθειάς τους να εκδιώξουν τον Πρόεδρο Nicolas Maduro.
Η Halliburton τότε είχε ανακοινώσει ότι είχε σταματήσει τις δραστηριότητές του στη Βενεζουέλα. «Έχουμε μηδενικό αριθμό στη Βενεζουέλα», δήλωσε η εκπρόσωπος την περασμεένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα διατηρήσει παρουσία στη Βενεζουέλα μέσω εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.
Η Halliburton, καθώς και οι περισσότερες άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου που λειτουργούν στη Βενεζουέλα, είχαν ακόμη πριν από τις κυρώσεις μειώσει σημαντικά τις πράξεις και διέγραψαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις λόγω λειτουργικών ζητημάτων της PDVSA και καθυστερημένες πληρωμές από την εταιρεία.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης