«Πράσινο» ομόλογο 200 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Voltalia

«Πράσινο» ομόλογο 200 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Voltalia
Oι διακανονισμοί-παραδόσεις του ομολόγου και των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 13 Ιανουαρίου

Ομόλογο αξίας 200 εκατ. ευρώ έχει εκδώσει η γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών, Voltalia, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν γι την χρηματοδότηση νέων έργων.

Συγκεκριμένα,  η εταιρεία ανέφερε ότι το ομόλογο είναι μετατρέψιμο σε νέες μετοχές ή / και ανταλλάξιμο για υπάρχουσες μετοχές της εταιρείας, που λήγει το 2025. Θα έχει επιτόκιο 1% από την ημερομηνία έκδοσης.

Όπως αναφέρεται, οι διακανονισμοί-παραδόσεις του ομολόγου και των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 13 Ιανουαρίου

Επίσης, η ονομαστική αξία μονάδας του ομολόγου έχει οριστεί σε 31,83 ευρώ, που αντιπροσωπεύει ασφάλιστρο 37,5% πάνω από την τιμή μετοχής αναφοράς της Voltalia. Τα καθαρά έσοδα της προσφοράς θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση καθώς και για την αναχρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων , όπως ορίζονται από το χρηματοδοτικό πλαίσιο που συνδέεται με τη βιωσιμότητα της Voltalia.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Voltalia Sebastien Clerc δήλωσε ότι: «Η εφαρμογή του καινοτόμου πλαισίου χρηματοδότησης της πράσινης αειφορίας έχει πλέον επικυρωθεί πλήρως από την οικονομική κοινότητα. Ευχαριστώ θερμά τους επενδυτές που υποστήριξαν την ανάπτυξη της Voltalia. Βρίσκουν συγκεκριμένη μετάφραση στη στρατηγική και τις πρακτικές της Voltalia και προσβλέπω σε μελλοντικές συζητήσεις σχετικά με την πρόοδό μας σε αυτούς τους τομείς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης