Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Το blue wave ανεβάζει τα στοιχήματα για τις εταιρίες υδρογόνου στην Wall

Το blue wave ανεβάζει τα στοιχήματα για τις εταιρίες υδρογόνου στην Wall

Το blue wave έρχεται μετά τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής από τους Δημοκρατικούς και οδηγεί τις επενδύσεις

 

Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές σε μετοχές υδρογόνου βλέπουν μεγάλες εξελίξεις. Όταν το Κογκρέσο ενέκρινε 900 δισεκατομμύρια δολάρια σχετικά με τα μέτρα για τον coronavirus στις 21 Δεκεμβρίου toy 2020, περιελάμβανε μια μικρή πρόβλεψη για την επέκταση πιστώσεων φόρου καθαρής ενέργειας.

Αυτό ήταν μια εξαιρετικά καλή είδηση για εταιρείες που παράγουν καύσιμα υδρογόνου και κυψέλες καυσίμου για οχήματα εναλλακτικής ενέργειας.
Μόλις ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden αναλάβει τα καθήκοντά του, είναι πολύ πιθανό ότι οι πιστώσεις αυτές θα ανανεωθούν και θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο καθώς η κυβέρνησή του εστιάζει στην κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας.
Η επόμενη ερώτηση για τις μετοχές υδρογόνου είναι ποιές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αλλαγή της φρουράς και την αλλαγή στάσης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής στον Λευκό Οίκο.
Και δεν πρόκειται για μικρή αλλαγή όσον αφορά τους επενδυτές. Η δράση θα συνεχιστεί ταυτόχρονα με την περαιτέρω ανάπτυξη μιας βιομηχανίας που βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια ταχείας ανάπτυξης.
Για τον λόγο αυτό και η πρώτη από τις κάτωθι σημείωσε χθες άνοδο στην Wall 35%!

Σύμφωνα με το InvestorPlace επτά μετοχές θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά οι επενδυτές το 2021.

Plug Power (NASDAQ:PLUG)
Ballard Power Systems (NASDAQ:BLDP)
Cummins (NYSE:CMI)
Air Products & Chemicals (NYSE:APD)
FuelCell Energy (NASDAQ:FCEL)
ITM Power plc (OTCMKTS:ITMPF)
Bloom Energy (NYSE:BE)

Plug Power (PLUG)

Οι επενδυτές μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι τα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου της εταιρείας λειτουργούν, καθώς η μετοχή PLUG ολοκλήρωσε το περασμένο έτος με άνοδο 950%.
Ο S&P 500, ολοκλήρωσε το 2020 με άνοδο 16%.
Όταν μια μετοχή πραγματοποιήσει τέτοια έκρηξη, το αναπόφευκτο ερώτημα που τίθεται είναι αν θα έχει περισσότερο χώρο να ανέβει. Η Plug Power έχασε σχεδόν στο ένα τέταρτο της αξίας της τον Οκτώβριο, αλλά έχει ανακάμψει, δημιουργώντας προσδοκίες για το 2021.
Οι bullish επενδυτές μπορούν σωστά να επισημάνουν το γεγονός ότι δεν είναι στο ξεκίνημα, κλείνοντας ένα τέταρτο αιώνα ζωής.
Ωστόσο, μετά από τόσο καιρό, δεν έχει ακόμη καταγράψει ουσιαστικά  κέρδη. Έτσι προκύπτει το αναπόφευκτο ερώτημα: Η PLUG κάθεται σε μια «φυσαλίδα» υδρογόνου;
Η Wall Street έστειλε πολύ αντιφατικά σήματα. Το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία έχασε τις προβλέψεις της, αναφέροντας απώλεια 11 σεντς ανά μετοχή όταν η συναίνεση των αναλυτών έδινε τα 7 σεντς.
Τα πρώτα τρία τρίμηνα για το 2020 είχε απώλειες, με το τρίτο τρίμηνο να αναμένεται να βρεθεί στο «κόκκινο».
Ωστόσο, 10 από τους 11 αναλυτές θεωρούν ότι η μετοχή της PLUG είναι για αγορά, βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στον κύκλο εργασιών ύψους 125,6 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που αντικατοπτρίζει  ετήσια αύξηση 106%. Έκανε επίσης το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας.

Ballard Power Systems Inc (BLDP)

Ο ομώνυμος ιδρυτής και ο καναδός γεωφυσικός Geoffrey Ballard που πέθανε το 2008, αναμφίβολα θα ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία του τα τελευταία χρόνια.
Τον Ιανουάριο του 2020, η Ballard Power ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου και τα προϊόντα της είχαν τροφοδοτήσει περισσότερα από 18 εκατομμύρια μίλια εμπορικής και μεσαίας χρήσης οχήματων.
Αυτή η ανακοίνωση έθεσε τις βάσεις για την πορεία της μετοχής, καθώς η τιμή της BLDP τριπλασιάστηκε.

Αυτό έχει αφήσει εντυπωσιάσει τους αναλυτές, με 9 στους 11 να την αξιολογούν για αγορά ενώ κανένας δεν την χαρακτηρίζει ως προτεινόμενη για πώληση.
Η Ballard φάνηκε επίσης να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κερδοφορία, καθώς οι αναλυτές έχουν προβλέψει απώλεια 3 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2021, που σημαίνει βελτίωση 25% από το πρώτο τρίμηνο του 2020. Και πριν από λίγες εβδομάδες,η Ballard ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει 10 δημόσια μέσα μεταφοράς λεωφορεία στην Ολλανδία. Αυτό σηματοδοτεί μια πιθανή «πύλη» για πολύ μεγαλύτερες παραγγελίες.

Cummins (CMI)

Τον Σεπτέμβριο του 2019, αυτή η εταιρεία από το Columbus της Ιντιάνα ολοκλήρωσε μια συμφωνία 290 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση υδρογόνου.
Η κίνηση κατέστησε την Cummins ηγέτη στην παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Οι επενδυτές χαίρονται για τη συμφωνία, οδηγώντας τις μετοχές της CMI σε άνοδο 55% από τότε.
Η Cummins διαθέτει ένα οικονομικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες μετοχές υδρογόνου. Γιατί; Κερδίζει πραγματικά χρήματα.
Ο  λόγος τιμής προς κέρδη 21,40 προκύπτει εν μέρει από το γεγονός ότι αυτό δεν οφείλεται μόνο στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.
Η Cummings έχει επίσης μερίδια ντίζελ, φυσικού αερίου, ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων. Το 2020, η μετοχή «έριξε» κάθε προβολή των αναλυτών για τα τρία πρώτα τρίμηνα με ρυθμό μεταξύ 38 και 100%.
Οι έξι αναλυτές που βαθμολογούν την μετοχή φαίνεται ότι το γνωρίζουν αυτό, αν και είναι δύσκολο να κατανοήθεί γιατί 15 αναλυτές θεωρούν ότι η CMI είναι σε hold.
Η Cummins μετρά περισσότερο από έναν αιώνα.

Air Products & Chemicals (APD)

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστή για την παρουσία της στις μετοχές υδρογόνου, αυτή η 80χρονη εταιρεία κατατάσσεται μεταξύ των πρωτοπόρων στην παραγωγή υδρογόνου για καύσιμα μεταφοράς.
Το 1993, η Air Products & Chemicals ανέπτυξε τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας υδρογόνου. Η μετοχή APD έχει επίσης το πλεονέκτημα υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου υδρογόνου χωρίς άνθρακα στον κόσμο.
Με έδρα τη Σαουδική Αραβία, η νέα επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα παρέχει 650 τόνους υδρογόνου άνθρακα την ημέρα για μεταφορά παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της ADP κατέγραψε ισχυρό 2020, με αύξηση 21%. Και τον προηγούμενο χρόνο είχε αυξηθεί το 69%. Για το 2021 υπάρχει κάθε λόγος οι επενδυτές να περιμένουν μια καλή απόδοση από την μετοχή της APD.

FuelCell Energy (FCEL)

Με έδρα το Danbury στο Κονέκτικατ, η FuelCell έχει προσελκύσει την προσοχή για τους σταθμούς υδρογόνου SureSource. Αυτές οι εγκαταστάσεις, μόλις κατασκευασθούν, διαθέτουν την πρόσθετη ικανότητα παραγωγής υδρογόνου κατάλληλων για ανάγκες μεταφοράς. Για μεγάλο μέρος του έτους, ήταν αδιάφορη για τους επενδυτές. Αλλά αφού πέρασε σχεδόν ολόκληρο το 2020 σε έδαφος 2 $ ανά μετοχή, η μετοχή FCEL απογειώθηκε σαν πύραυλος υδρογόνου. Σε δύο μήνες, σημείωσε άνοδο 420%, με το μεγαλύτερο μέρος της δράσης να πραγματοποιείται το τελευταίο μισό του Νοεμβρίου. Τι συνέβη;
Όπως αποδεικνύεται, το νομοσχέδιο για τον Covid-19 που εγκρίθηκε πρόσφατα δημιούργησε έναν πραγματικό επενδυτή που στηρίζει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Zacks Investment Research αναβάθμισε επίσης την μετοχή της FCEL από το "hold" σε "buy" στις 4 Ιανουαρίου 2021.

ITM Power plc (ITMPF)

Η ITM Power κάνει ηλεκτρολύτες μεμβράνης πολυμερών, ένα προϊόν που αξίζει μια περιουσία . Η τεχνολογία χωρίζει το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο και το τελευταίο χρησιμοποιείται για προϊόντα κυψελών καυσίμου.
Και αυτές τις μέρες, η βρετανική εταιρεία σίγουρα κάνει αυτήν την επιχείρηση να μοιάζει με τη μετατροπή του νερού σε χρυσό.
Παρόλο που η μετοχή ITMPF είχε παγώσει τον Μάρτιο (μια αντίδραση σε ολόκληρη την αγορά στην εποχή του coronavirus), ήταν ήδη στην περιοχή των penny stock.
Αλλά από τις 23 Μαρτίου του 2020 έχει αυξηθεί 550%. Πρέπει να αγοράσετε αυτό την μετοχή υδρογόνου;
Ο τεχνικός όρος που χρησιμοποιούν οι αναλυτές της Wall Street είναι “heck, yeah” «καλό, ναι». Ο αριθμός των αναλυτών που καλύπτουν την μετοχή ITMPF αυξήθηκε από τέσσερις σε έξι τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Πέντε από τους έξι μιλούν για αγορά παρά το Brexit. Η ITM ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ότι είχε συνάψει δύο συμφωνίες με βασικούς στρατηγικούς εταίρους για συνεργασία σε έργα καθαρού υδρογόνου στην Ευρώπη.

Bloom Energy (BE)

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Chris Markoch του InvestorPlace χαρακτήρισε τη μετοχή BE μια από τις τέσσερις μετοχές υδρογόνου που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Επισήμανε την ανακοίνωση της Bloom τρεις μήνες πριν, ότι θα προμηθεύσει ένα μεγαβάτ υδρογονοκίνητων κυψελών καυσίμου την κορεατική SK Group το 2022.
Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μια προεδρία του Joe Biden θα δημιουργήσει μόνο προοπτικές για τις μετοχές της BE. Ενώ τα κέρδη ανά μετοχή τρέχουν στο κόκκινο, η μετοχή BE ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα. Θα μπορούσε να έχει ένα ράλι αν ξεπεράσει την τρέχουσα προβολή για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης