Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα γαλλικά συνδικάτα σχεδιάζουν απεργίες σε EDF και Engie για το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης

Τα γαλλικά συνδικάτα σχεδιάζουν απεργίες σε EDF και Engie για το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης

Τα συνδικάτα φοβούνται ότι η αναδιοργάνωση της κρατικής EDF, θα ανοίξει το δρόμο για την διάσπαση και την ιδιωτικοποίησή της

 

Τα γαλλικά συνδικάτα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργίες στον γαλλικό όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας Engie και άλλες εταιρείες φυσικού αερίου στις 14 Ιανουαρίου και στην EDF στις 19 Ιανουαρίου, εάν τα σχέδια αναδιοργάνωσης δεν αποσυρθούν την επόμενη Τετάρτη.

Η απεργία στις 19 Ιανουαρίου θα ήταν η τέταρτη ημέρα από τις 10 Δεκεμβρίου στην EDF σχετικά με το λεγόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης «Ηρακλή,» ενώ και η γαλλική ένωση CGT έχει δηλώσει ότι εξετάζει άλλες πιθανές ενέργειες εάν τα σχέδια δεν καταργηθούν.
Τα συνδικάτα φοβούνται ότι η αναδιοργάνωση της κρατικής EDF, η οποία αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ Παρισιού και Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανοίξει το δρόμο για την διάσπαση και την ιδιωτικοποίησή της.
Η CGT διαμαρτύρεται επίσης για την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της από την Engie, στην οποία ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της spin-off.
Η απεργία των συνδικάτων σχετίζεται επίσης με τον μικρότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας Gazel Energie, ο οποίος προγραμματίζει περικοπές θέσεων εργασίας, και την περιβαλλοντική νομοθεσία του 2020 που σταδιακά θα σταματήσει τη χρήση φυσικού αερίου σε νέες μονοκατοικίες από τον Ιούνιο.
Τα συνδικάτα είχαν ήδη εκδώσει κοινή πρόσκληση για απεργία στην EDF στις 19 Ιανουαρίου σχετικά με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης