Χρηματιστήριο & Αγορές

Επέλαση των ενεργειακών μετοχών: TESLA + 7%, Plug +15%, RWE + 4,5%, Chevron

Επέλαση των ενεργειακών μετοχών: TESLA + 7%, Plug +15%, RWE + 4,5%, Chevron

Ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος κυριαρχεί στις αγορές ενώ η κατάρριψη των ιστορικών υψηλών συνεχίζεται

Σχετικά Άρθρα

Η αισιοδοξία επικρατεί στις αγορές με συνεχή ρεκόρ των δεικτών, είναιι όμως οι μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού τομέα που έχουν συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η  TESLA ξεπερνώντας τα 820 δισ δολάρια σε κεφαλαιοποίηση κέρδισε 7,8% καθιστάμενη ο πρωταγωνιστής της Wall, η Plug από τον κλάδο του υδρογόνου μετά το +35% της περασμένης Πέμπτης 7/1 κέρδισε άλλο ένα 15%.
Η  RWE σε υψηλά 52 εβδομάδων ανέβασε, μετά το +4,5% στα 38,6 ευρώ την κεφαλαιοποίησή της στα 26,1 δισ.
Η Chevron, η μεγαλύτερη και μόνη πετρελαϊκή του DOW μετά από ένα αθόρυβο ρημπάουντ διαρκείας από τα 51 δολ στα 91,4 είναι μόλις 23% χαμηλότερα από το υψηλό της προ COVID κρίσης.

Ο Dow ενισχύθηκε 56,8 μονάδες ή 0,18%, στις 31097,97 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,55% στις 3824,68 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector oριακά  0,09% στις 312,78 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite κέρδισε 1,03% στις 13.201,98 μονάδες.
O Nasdaq έκανε νέο ιστορικό υψηλό με τις μεγάλες εισηγμένες να διαψεύδουν τις ανησυχίες στοχοποίησης μετά τη νίκη των Δημοκρατικών.

Παράλληλα έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις μετοχές των μεταλλουργιών, καθώς ο επικεφαλής ανάλυσης της Deutsche Bank, Chris Terry για τον κλάδο αναβάθμισε την πολύπαθη US Steel  με στόχο τα 28 δολάρια από τα 4.
Ο χαλκός βρίσκεται στα υψηλά 8ετίας με τιμή 8100 δολ/τόνος, που δείχνει ότι η ζήτηση για βιομηχανικά αγαθά είναι ισχυρή.

Για την  ΤESLA πάντως ο βασιλιάς του short Michel Burley δήλωσε ότι η μετοχή θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αλλά κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν φαίνεται.
Παράλληλα η απόδοση του 10ετούς treasury συνέχισε να ανεβαίνει στο 1,09% και δείχνει ότι η αγορά θα προεξοφλήσει ενδεχομένως γρηγορότερα τον πληθωρισμό και την επιδείνωση των δημοσιονομικών.

Οι μετοχές έχασαν προσωρινά τα αρχικά κέρδη τους, αφού ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Joe Manchin δήλωσε ότι, δεν θα υποστηρίξει έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 2.000 δολαρίων.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Joe Biden είχε υποσχεθεί να εγκρίνει ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης εάν οι Δημοκρατικοί εξασφάλιζαν την πλειοψηφία της Γερουσίας, κάτι που έκαναν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
«Το σχόλιο του Manchin εδώ είναι πραγματικά σημαντικό », δήλωσε ο Bill Miller, ιδρυτής της Miller Value Partners, στο CNBC την Παρασκευή.
Οι άνθρωποι ανησυχούν τώρα, αν και Γερουσία θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, κάτι που θα είναι μαθηματικά το κλειδί και οι μετριοπαθείς, όπως ο γερουσιαστής Manchin από τη Δυτική Βιρτζίνια είτε ο γερουσιαστής Collins από το Maine θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
«Τίποτα δεν πρόκειται να περάσει αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι μετριοπαθείς του Δημοκρατικού Κόμματος ή του Ρεπουμπλικανικού για αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Miller.
Παρά τις κινήσεις της Παρασκευής, οι Dow και S&P 500 σημείωσαν άνοδο 0,6% και 0,8%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα. Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, έχει ανέβει 1,2% την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης