Από τις ΑΠΕ το 18,6% ηλεκτρικής ενέργειας του Βελγίου το 2020

Από τις ΑΠΕ το 18,6% ηλεκτρικής ενέργειας του Βελγίου το 2020
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3,8 GWh στις 26 Δεκεμβρίου 2020

Για το 18,6% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Βελγίου το 2020 ήταν υπεύθυνες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Renewables Now.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 31% εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών μεταξύ άλλων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το Βέλγιο παρήγαγε 15,1 TWh ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έναντι 11,5 TWh το 2019.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στα τέλη του 2020, το Βέλγιο είχε 4.670 MW επιχειρησιακής χωρητικότητας αιολικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας και υπεράκτιας, από 3.796 MW ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η αθροιστική του ηλιακή φωτοβολταϊκή χωρητικότητα (PV) αυξήθηκε σε 4.788 MW από 3.887 MW.

«Για άλλη μια φορά, ένα σχετικά υψηλό επίπεδο ηλιακής ενέργειας δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, με υψηλότερη παραγωγή αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα» ανακοίνωσε ο Elia.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3,8 GWh στις 26 Δεκεμβρίου 2020. Ένα νέο μηνιαίο υψηλό καταγράφηκε για την ηλιακή ενέργεια τον Μάιο του 2020, όταν η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έφτασε τα 683 GWh, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 504 GWh που τέθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Χρήση των ΑΠΕ στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες

Αξίζει να αναφερθεί η σημασία του ερευνητικού έργου RE4Industry, στο οποίο προσφέρονται λύσεις για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τον καθορισμό ενός σχεδίου δράσης για τη βιομηχανική απανθρακοποίηση.

Εκτός της ελληνικής συμμετοχής μέσω της Μυτιληναίος, παρών δηλώνει και το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν μελέτες για τη χρήση ΑΠΕ σε τρεις διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς (χάλυβας, αλουμίνιο, χημική βιομηχανία) και θα καθοριστούν οι στρατηγικές για την μεταφορά της τεχνογνωσίας και των αποτελεσμάτων του έργου σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, καθώς και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης