Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Πόλη μηδενικού άνθρακα δημιουργείται στην επιχειρηματική ζώνη NEOM

Σαουδική Αραβία: Πόλη μηδενικού άνθρακα δημιουργείται στην επιχειρηματική ζώνη NEOM
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman ανακοίνωσε την κατασκευή πόλης μηδενικού άνθρακα με το όνομα "The Line" στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία

 

Σχετικά Άρθρα

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε την Κυριακή10/1/2021 σχέδια για την κατασκευή πόλης μηδενικού άνθρακα στη NEOM, το πρώτο μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην εμβληματική επιχειρηματική ζώνη ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στη διαφοροποίηση της μεγαλύτερης εξαγωγικής οικονομίας πετρελαίου στον κόσμο.
Ο πρίγκιπας Mohammed Bin Salman σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ανακοίνωσε ότι η πόλη, γνωστή ως "The Line" ( «Η Γραμμή»), θα εκτείνεται σε πάνω από 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) και θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο κατοίκους με «μηδενικού άνθρακα αστική ανάπτυξης που θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια".
«Γιατί πρέπει να θυσιάσουμε τη φύση για χάρη της ανάπτυξης;» δήλωσε ο πρίγκιπας σύμφωνα με το Reuters. «Πρέπει να μετατρέψουμε την έννοια μιας συμβατικής πόλης σε μια φουτουριστική.»

Έως 200 δισ.δολ το κόστος υποδομής

Ο πρίγκιπας δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στη βορειοδυτική πόλη Al Ula ότι το έργο πραγματοποιείται μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας, προσθέτοντας ότι η υποδομή του θα κοστίσει από 100 δισεκατομμύρια έως 200 δισεκατομμύρια δολάρια. «Η ραχοκοκαλιά της επένδυσης στο «The Line» θα προέλθει από τη χρηματοδότηση των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη NEOM από τη Σαουδική κυβέρνηση, την PIF και τους τοπικούς και παγκόσμιους επενδυτές για πάνω από 10 χρόνια», πρόσθεσε.
Το κρατικό ταμείο πλούτου του βασιλείου, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF), είναι ο βασικός επενδυτής στη NEOM, μια ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας 26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων (10.230 τετραγωνικά μίλια) στην Ερυθρά Θάλασσα με διάφορες ζώνες, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών και περιοχές εφοδιαστικής, προγραμματισμένηγια ολοκλήρωση το 2025.
Υπήρξαν λίγες ανακοινώσεις σχετικά με τη NEOM από τότε που παρουσιάσθηκε από τον πρίγκιπα Mohammed Bin Salman το 2017 ως πυλώνας του σχεδίου του Vision 2030 για να απαλλάξει τη Σαουδική Αραβία από την εξάρτησή της από τα έσοδα από το αργό πετρέλαιο. Μια ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και ότι η πόλη αναμένεται να συνεισφέρει 48 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του βασιλείου και να δημιουργήσει 380.000 θέσεις εργασίας.


www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης