Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλοκάρουν την 25η Τροπολογία για Trump οι Ρεπουμπλικανοί - Με μομφή απαντούν οι Δημοκρατικοί

Μπλοκάρουν την 25η Τροπολογία για Trump οι Ρεπουμπλικανοί - Με μομφή απαντούν οι Δημοκρατικοί
Το ψήφισμα για την αποπομπή του Donald Trump εισήγαγαν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς
Το ψήφισμα για την αποπομπή του του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump εισήγαγαν νωρίτερα οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι  ωστόσο βρέθηκαν ενώπιον του άμεσου «μπλόκου» από τους Ρεπουμπλικανούς.
Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν πρόταση μομφής προκειμένου να καθαιρέσουν τον Donald Trump από τον Λευκό Οίκο προτρέποντας τον αντιπρόεδρο Mike Pence και το υπουργικό συμβούλιο να επικαλεσθούν την 25η Τροπολογία, αλλά η εν λόγω επίσπευση αποκλείστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους.
 
Δεδομένου της απόρριψης από τους Ρεπουμπλικανούς, η επιτροπή του θα παρουσιάσει ρύθμιση για την κατάθεση αυτής της απόφασης στην Βουλή προς ψήφισιν και, 24 ώρες μετά, η επιτροπή θα φέρει στην ολομέλεια νέα απόφαση για την παραπομπή.
Επισημαίνεται πως η πρόταση μομφής έρχεται 9 μόλις ημέρες πριν γίνει η επίσημη διαδοχή του Trump από τον νικητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου Joe Biden ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης