Sharp Energy Solutions: Ισχυρές οι προοπτικές των ηλιακής ενέργειας το 2021

Sharp Energy Solutions: Ισχυρές οι προοπτικές των ηλιακής ενέργειας το 2021
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για κατοικίες αυξάνεται, αλλά η ζήτηση στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα μειώνεται
Σχετικά Άρθρα

Μετά τον πρωτοφανή αντίκτυπο που έχει προκαλέσει στον κόσμο ο κορωνοϊός, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να γίνει σταδιακά και ομαλά η επιστροφή σε ένα είδος κανονικότητας. Οι δυσμενείς συνέπειές του όμως έχουν σημαντικό αποτύπωμα και στον ενεργειακό τομέα, σύμφωνα με το PV-Europe.

Λόγω των γνωστών πλέον και συχνών lockdowns, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί σημαντικά, η οποία είχε επίσης επιπτώσεις στο μείγμα ισχύος. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για κατοικίες αυξάνεται, αλλά η ζήτηση στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα μειώνεται. Βέβαια, η μειωμένη ζήτηση αύξησε το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η παραγωγή τους δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η μόνη πηγή στον ενεργειακό τομέα με αύξηση της ζήτησης, η οποία καθοδηγείται από μεγαλύτερη εγκατεστημένη χωρητικότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναλύει ο Peter Thiele, Πρόεδρος της Sharp Energy Solutions Europe, κάνοντας μια ανασκόπηση του κλάδου για το 2020 και δίνοντας τον τόνο για το νέο έτος και τις προοπτικές του.

Peter Thiele, President Sharp Energy Solutions Europe.

Επιτακτικές οι πράσινες επενδύσεις

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, παρά τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού που έχουν καθυστερήσει ή έχουν αναστείλει τα έργα, η επέκταση της ηλιακής, της αιολικής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά σχεδόν 5% το 2020.

Διψήφια ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας

Οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 μειώνονται σε παρόμοια επίπεδα πριν από 10 χρόνια. Ωστόσο, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, η ανάκαμψη των εκπομπών μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τη μείωση. Αυτό θα το αποτρέψουν οι επενδύσεις στην πράσινη και πιο βιώσιμη ενεργειακή υποδομή. Η ιδέα της Πράσινης Συμφωνίας για τη μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μηδέν έως το 2050 θα επιτρέψει στην ΕΕ να γίνει η πρώτη ήπειρος που θα είναι ουδέτερη από το κλίμα.

Το όραμα της Πράσινης Συμφωνίας

Η «Πράσινη ανάκαμψη» είναι η μόνη ευκαιρία για να αποφευχθεί η επόμενη καταστροφή, που ακούει στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ, ύψους 750 δις ευρώ απαιτεί συγκεκριμένες οδηγίες για την κατανομή των κονδυλίων.

Ισχυρή ζήτηση φωτοβολταϊκών στον ΕΜΕΑ

Ο EMEA είναι μια σύντομη ονομασία που σημαίνει Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου παρατηρήθηκε ισχυρή ζήτηση για την αγορά φωτοβολταϊκών. Η Sharp έχει προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία σε αβέβαιους χρόνους, αυξάνοντας την πελατεία της στον EMEA και εξασφαλίζοντας ετήσια αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στα κέρδη.

Στροφή στις τηλεδιασκέψεις

Ήταν η πρακτική του 2020 και μάλλον ήρθε για να μείνει. Η ψηφιακή διαδικασία είναι η νέα τάση με όλους εμπλεκόμενους να καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα. Είναι απαραίτητη η λειτουργικότητα για την εξ’ αποστάσεως εργασία.

Κλείνοντας, η Sharp Energy Solutions Europe θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μια αναπτυσσόμενη αγορά με μια μεγάλη ομάδα Η ψηφιοποίηση προσφέρει τόσες πολλές ευκαιρίες, τις οποίες είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί για να έχει ικανοποιημένους όλους της τους πελάτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης