Τελευταία Νέα

Μονάδα 700 MW για αποθήκευση ενέργειας σχεδιάζει η Origin Energy στην Αυστραλία

Μονάδα 700 MW για αποθήκευση ενέργειας σχεδιάζει η Origin Energy στην Αυστραλία
Εταιρείες και κράτη επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη κρίση παροχής ισχύος από την σταδιακή απόσυρση παλαιών λιγνιτικών μονάδων.
Σχετικά Άρθρα

Όλο και αυξάνονται οι προσδοκίες για μελλοντική κυριαρχία των ΑΠΕ, χάρη στις μπαταρίες, οι οποίες έχουν και συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναμεταδίδει το Bloomberg, ένα ακόμη μεγάλο έργο μπαταρίας έχει ανακοινωθεί στην Αυστραλία, με τους παραγωγούς να σπεύδουν να επωφεληθούν από τον άφθονο ήλιο και τους αιολικούς πόρους της χώρας.

Η νέα πρόκληση

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Origin Energy Ltd, που εδρεύει στο Σίδνεϋ εκδήλωσε ενδιαφέρον σε επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν μια εγκατάσταση ισχύος 700 MW (κατασκευή από τα τέλη του επόμενου έτους) κοντά στο εργοστάσιο άνθρακα Eraring στη Νέα Νότια Ουαλία.

Αυτό προκύπτει, καθώς όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στον κόσμο δίνουν αγώνα για να  εγκαταστήσουν μεγάλες μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας που θα  υποστηρίξουν την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Ενώ ο άνθρακας εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας στην Αυστραλία, εταιρείες και κράτη επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη κρίση παροχής ισχύος από την σταδιακή απόσυρση παλαιών λιγνιτικών μονάδων.

Οι μπαταρίες μπορούν επίσης να είναι μια πολύ κερδοφόρα επένδυση, με τις τρεις μεγαλύτερες στη Νότια Αυστραλία να κερδίζουν έως και το 1/3 του αρχικού κεφαλαίου τους όταν το κράτος χωρίστηκε προσωρινά από το υπόλοιπο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το BloombergNEF.

00000.JPG

Η χρήση της μπαταρίας και τα projects

Η χρήση αυτής της μπαταρίας στο Eraring θα υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση της Origin από την παραγωγή άνθρακα έως το 2032 »και θα βοηθήσει τη Νέα Νότια Ουαλία να επιτύχει τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της, δήλωσε ο Greg Javis, γενικός διευθυντής της Origin για τον ενεργειακό εφοδιασμό και τις επιχειρήσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την ταχεία μετάβαση της Αυστραλίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» συμπλήρωσε.

Άλλες εταιρείες έχουν επίσης μεγάλα σχέδια για την αποθήκευση ενέργειας, με τη γαλλική Neoen SA να υποβάλλει μια μελέτη για μια μπαταρία 500 megawatt στη Νέα Νότια Ουαλία σε ρυθμιστικές αρχές τον Δεκέμβριο, μετά τον Νοέμβριο λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με την Tesla Inc. για την εγκατάσταση 300 MW στη Βικτώρια. Ακόμα μεγαλύτερα συστήματα από τα Origin's έχουν ανακοινωθεί για την Καλιφόρνια, την Κίνα και την Αυστραλία.

Το παράδειγμα της Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, το παλιό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Μος Λάντινγκ θα μετατραπεί φέτος στη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: οι μεγάλες διακυμάνσεις της παραγωγής ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η γιγάντια μονάδα του Μος Λάντινγκ θα αποθηκεύει το πλεόνασμα ενέργειας όταν οι ΑΠΕ παράγουν ρεύμα και θα το αποδίδουν πίσω στο δίκτυο όταν οι ΑΠΕ σταματούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης