Επικαιρότητα

Αυξάνονται τα τοπικά lockdown - Ανησυχία για την Αττική - Ανοίγει το λιανεμπόριο από 18/1

Αυξάνονται τα τοπικά lockdown - Ανησυχία για την Αττική - Ανοίγει το λιανεμπόριο από 18/1
Ανοίγει 18/1 το λιανεμπόριο παρά τα αυξημένα τοπικά lockdown – Στο κόκκινο η Αττική
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 18/1 πρόκειται να εισηγηθούν οι επιστήμονες κατόπιν των σχετικών πιέσεων των επιχειρήσεων και των εμπόρων και των παραινέσεων της κυβέρνησης ακόμα και διά στόματος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Αν και από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι επιστήμονες ως προς το τι, το πώς και το πότε πρόκειται να ανοίξει, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για … παρερμηνείες.
 
Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι ειδικοί υποστήριζαν πως πρωταρχικός στόχος ήταν το άνοιγμα της Γ’ λυκείου και κατόπιν των υπόλοιπων τάξεων των γυμνασίων και των λυκείων, ωστόσο οι προτεραιότητες άλλαξαν και πλέον το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.
Δεδομένου ότι δεν μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλές δραστηριότητες, η επιλογή αυτή σημαίνει πως «παγώνει» για ένα διάστημα μιας ή και δύο εβδομάδων το άνοιγμα της Γ’ λυκείου αλλά και των υπόλοιπων τάξεων του γυμνασίου και της λυκείου.
Επί της ουσίας, το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες κατά την αυριανή τους σύσκεψη κατά την οποία θα κάνουν και τις τελικές εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση, είναι αν το λιανεμπόριο είτε με τη μορφή του click away είτε με τη μορφή του click in shop θα ανοίξει και στις επιβαρυμένες, στις «κόκκινες» περιοχές.
Είναι χαρακτηριστικό πως ολοένα και περισσότερες περιοχές ανά την επικράτεια εισέρχονται σε αυστηρά τοπικά lockdown λόγω της έξαρσης κρουσμάτων.
Μετά τα lockdown σε περιοχές της δυτικής Αττικής, της Κοζάνης, της Κάλυμνου, της Ροδόπης, της Βοιωτίας, της Λέσβου, χθες 13/1 προστέθηκαν περιοχές της Αργολίδας και ο δήμος της Σπάρτης, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες για την πορεία της επιδημίας στην Αττική όπου και καθημερινά αναφέρονται τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την χώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης