Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Chevron επενδύει στην startup δέσμευσης άνθρακα Blue Planet Systems

Η Chevron επενδύει στην startup δέσμευσης άνθρακα Blue Planet Systems
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επίσης μια συμφωνία προθέσεων για συνεργασία σε πιθανά πιλοτικά έργα

 

Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Chevron Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/1/2021 ότι έχει επενδύσει στην Blue Planet Systems Corp, μια startup που κατασκευάζει και αναπτύσσει τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. «Αυτή η επένδυση πραγματοποιείται μέσω του Future Energy Fund, το οποίο επικεντρώνεται σε νεοσύστατες εταιρείες με τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα που μπορούν να κλιμακωθούν εμπορικά», δήλωσε η Barbara Burger, πρόεδρος της Chevron Technology Ventures, του τμήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων της εταιρείας.

Η Chevron και το Blue Planet με έδρα το Σαν Χοσέ υπέγραψαν επίσης μια συμφωνία προθέσεων για συνεργασία σε πιθανά πιλοτικά έργα και εμπορική ανάπτυξη σε ορισμένες περιοχές.
Πέρυσι, η Chevron δήλωσε ότι επενδύει στην startup πυρηνικής σύντηξης Zap Energy Inc καθώς οι εταιρείες ενέργειας αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τους επενδυτές να μειώσουν τις εκπομπές, να ξοδέψουν περισσότερα για την ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να αποκαλύψουν τον αντίκτυπο της παραγωγής ορυκτών καυσίμων στην αλλαγή του κλίματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης