Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στην βιομηχανία μετάλλων του Ιράν λίγο πριν την αποχώρηση Trump

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στην βιομηχανία μετάλλων του Ιράν λίγο πριν την αποχώρηση Trump

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου σχεδιάζει να ανακοινώσει τις νέες κυρώσεις πέντε ημέρες πριν ο Trump αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο

 

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν την Παρασκευή σχετικά με τα συμβατικά όπλα και τη βιομηχανία μετάλλων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι πηγές, , δεν παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις, τις τελευταίες σε μια σειρά που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επέβαλε στην ιρανική οικονομία προκειμένου να αναγκάσει την Τεχεράνη σε μια νέα διαπραγμάτευση για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος ως πυραύλων και περιφερειακών δραστηριοτήτων.
Ο Trump το 2018 εγκατέλειψε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν την οποία υπέγραψε η Τεχεράνη με έξι μεγάλες δυνάμεις το 2015 για να ελέγξει το πυρηνικό της πρόγραμμα σε αντάλλαγμα την άρση των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων που είχαν καταστρέψει την οικονομία της.
Όταν αποχώρησε από τη συμφωνία, ο Trump είπε ότι είναι ανοιχτός στη διαπραγμάτευση ενός πολύ ευρύτερου συμφώνου που θα επιδιώκει πιο εκτεταμένους περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και όρια στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και τη στρατιωτική στήριξη σε περιφερειακά έθνη όπως το Ιράκ , Λίβανος και Συρία. Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου σχεδιάζει να ανακοινώσει τις νέες κυρώσεις πέντε ημέρες πριν ο Trump παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον εκλεγμένο Δημοκρατικό Πρόεδρο Joe Biden. Ο Biden είπε ότι θα επιστρέψει στο σύμφωνο του 2015 εάν το Ιράν επαναλάβει αυστηρή συμμόρφωση με αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης