Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Deals 27,1 δισ. δολ. έκλεισαν οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το 4o τρίμηνο του 2020

Deals 27,1 δισ. δολ. έκλεισαν οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το 4o τρίμηνο του 2020

Η ConocoPhillips έκλεισε την μεγαλύτερη συμφωνία

 

Σχετικά Άρθρα
Τα deal μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν στο υψηλότερο ετήσιο επίπεδο το τέταρτο τρίμηνο του 2020, καθώς η πτώση των τιμών των βασικών commodity οδήγησε σε κύμα ενοποίησης μεταξύ των εταιρειών εξερεύνησης που θέλουν να μειώσουν το κόστος, σύμφωνα με έκθεση από την εταιρεία ανάλυσης Enveru.

Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου πραγματοποίησαν συμφωνίες αξίας 27,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2020, έναντι 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, βοηθούμενοι από εξαγορές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού.

Τι περιλαμβάνει η λίστα των deals

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ConocoPhillips που εξαγόρασε την Concho Resources έναντι 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη αγορά σχιστολιθικού από το 2011.
Ακολούθησε η συμφωνία της Pioneer Natural Resources για αγορά της Parsley Energy έναντι 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Diamondback Energy εξαγόρασε επίσης την QEP Resources και την Guidon Operating που υποστηρίζεται από private equity για μόλις πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα στοιχεία από την Enervus έδειξαν επίσης ότι η ροή συναλλαγών, ή ο αριθμός των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν, ήταν μόνο 140 το 2020. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον από το 2006, καθώς ορισμένοι αγοραστές εστίασαν στη διατήρηση ρευστότητας για την αποπληρωμή του χρέους ή την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.
Σύμφωνα με την Enervus, η εταιρική ενοποίηση, ιδίως μεταξύ των μικρών και μεσαίων εταιρειών που απαιτούν κλίμακα, και οι μη βασικές εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να συνεχισθούν το 2021.
«Ο περιοριστικός παράγοντας για ενοποίηση το 2021 θα είναι ο αριθμός των ελκυστικών συγχωνεύσεων που απομένουν στο τέλος μιας πολύ δραστήριας χρονιάς», δήλωσε ο αναλυτής της Enervus M&A Andrew Dittmar.
Οι εταιρείες που πέρασαν από την αναδιάρθρωση του Κεφαλαίου 11 το 2020 θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν ως πιθανοί συνεργάτες συγχώνευσης τώρα που το χρέος είναι σωστού μεγέθους, πρόσθεσε η Enervus.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης