Πώληση ενεργειακού μεριδίου της RWE στην βρετανική Greencoat

Πώληση ενεργειακού μεριδίου της RWE στην βρετανική Greencoat
Η συγκεκριμένη αγορά ανέρχεται περίπου σε 160 εκατ. δολάρια

Σε συμφωνία με την βρετανική Greencoat ήρθε η RWE για την πώληση μεριδίου σε τέσσερα αιολικά πάρκα στο Τέξας που ισοδυναμεί με 207 MW.

Η συγκεκριμένη αγορά ανέρχεται περίπου σε 160 εκατ. δολάρια και αφορά τέσσερα χερσαία αιολικά πάρκα τα οποία βρίσκονται όλα στο νότιο Τέξας με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 861 MW. H εν λόγω συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το project Stella (201 MW) τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018, το Cranell (220 MW) τον Σεπτέμβριο του 2020, ακολουθούμενο από το East Raymond (200 MW) τον Δεκέμβριο. Το West Raymond (240 MW) αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η στάση της RWE

Από την πλευρά της, η γερμανική εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί και τα τέσσερα αιολικά πάρκα. Η συμφωνία με την Greencoat ακολουθεί την ανακοίνωση της RWE στις 14 Δεκεμβρίου 2020 για τη μείωση του ποσοστού 100% στα τέσσερα αιολικά πάρκα και την πώληση μεριδίου 51% σε θυγατρική της Algonquin Power & Utilities.

Τα περιουσιακά στοιχεία θα ανήκουν κατά 51% στην Algonquin, 25% από την RWE και 24% από την Greencoat.

Η διάθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος εναλλαγής κεφαλαίων της RWE και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση περαιτέρω ανάπτυξης της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Περί Greencoat

Η Greencoat έχει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση και ήδη κατέχει μετοχές σε έργα της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα στα υπεράκτια αιολικά πάρκα Humber Gateway και Rhyl Flats, καθώς και στα χερσαία αιολικά πάρκα Little Cheyne Court, Lindhurst και Middlemoor.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν «βασικό ρόλο» στη στρατηγική της RWE για την ανάπτυξη της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία διαθέτει 27 χερσαία αιολικά πάρκα σε λειτουργία και άλλα χερσαία έργα υπό κατασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης