Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Halliburton: Περικοπές και ανάκαμψη της ζήτησης στήριξαν τα κέρδη

Halliburton: Περικοπές και ανάκαμψη της ζήτησης στήριξαν τα κέρδη

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα αποτελέσματα το τέταρτο τρίμηνο του 2020

 

Η Halliburton Co σημείωσε υψηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη το τέταρτο τρίμηνο το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη 19/12021, ενισχυμένα από τις περικοπές κόστους και την ανάκαμψη της ζήτησης για εξοπλισμό και υπηρεσίες πετρελαιοπηγών μετά την πτώση βιομηχανία του περασμένου έτους.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμα τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και το εργατικό δυναμικό του για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης, καθώς οι πελάτες του - οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου - περιόρισαν τις δραστηριότητες γεωτρήσεων εν μέσω μεγάλης υποχώρησης των τιμών αργού.
Η Halliburton δημιούργησε ταμειακή ροή 1,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, πάνω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που είχε στοχεύσει, χάρη στις περικοπές κόστους.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν επίσης τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 σε περίπου 45 $ ανά βαρέλι, κατά μέσο όρο, ωθώντας ορισμένους παραγωγούς να ολοκληρώσουν τα φρεάτια.
Τα έσοδα από τις δραστηριότητες παραγωγής της Halliburton ήταν 1,81 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, 15% υψηλότερα από το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από γεωτρήσεις και αξιολόγηση αυξήθηκαν 1,9%.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Halliburton, Jeff Miller, δήλωσε ότι αναμένει η διεθνή δραστηριότητα να είναι περιορισμένη το πρώτο τριμήνου του 2021, προσθέτοντας ότι είναι «αισιόδοξος για τη δυναμική της στη Βόρεια Αμερική».
Η Halliburton, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 25,8%, ενώ τα διεθνή έσοδα ενισχύθηκαν 0,4%.
Τα συνολικά έσοδα 3,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,21 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ήταν 18 σεντ ανά μετοχή, 3 σεντ πάνω από τις εκτιμήσεις.
Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρείας περιορίσθηκαν κατά 43,9% και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 37,6% από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, καθώς τα επίπεδα δραστηριότητας ήταν πολύ χαμηλότερα από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μετοχές της Halliburton, οι οποίες έχασαν περίπου το 23% της αξίας τους το 2020, σημείωσαν άνοδο 2,7% στα 21,30 $ στις διαπραγματεύσεις στην αγορά. Οι ανταγωνιστές της Schlumberger και Baker Hughes θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης