Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα επένδυση 2,65 δισ. δολ. στην Rivian για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Νέα επένδυση 2,65 δισ. δολ. στην Rivian για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

 Νέος γύρος επενδύσεων με επικεφαλής την T. Rowe Price

 

Η Rivian, startup ηλεκτρικών οχημάτων υποστηριζόμενη από την Amazon και τη Ford Motor που στοχεύουν στην παραγωγή ηλεκτρικού pickup και SUV φέτος, ανακοίνωσε την Τρίτη 19/1/2021 νέο γύρο επενδύσεων 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την T. Rowe Price.

Η Rivian ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του 2019. Η νέα αποτίμηση της εταιρείας της Καλιφόρνια με αυτήν την τελευταία επένδυση είναι 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη χρονιά για εμάς καθώς λανσάρουμε τα οχήματα R1T (pickup), R1S (SUV) και όχημα εμπορικής παράδοσης της Amazon», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian R.J. Ο Scaringe.
«Η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη των επενδυτών μας μας επιτρέπουν να παραμείνουμε επικεντρωμένοι, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνουμε την επιχείρησή μας για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης.
Η Rivian ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ενώ αυτές των SUV θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο.
Οι εκδόσεις των οχημάτων έχουν τιμή 75.000 $ και 77.500 $, αντίστοιχα, με απόσταση οδήγησης 300 μιλίων και οι δύο.
Η Amazon έχει παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Rivian. Για τα πρώτα οχήματα της Amazon η παραγωγή ξεκινά στο εργοστάσιο της Rivian στο Normal, Illinois στα τέλη του 2021, με όλες τις παραδόσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2024.
Η Rivian σχεδιάζει να συνεχίσει με μικρότερα μοντέλα που στοχεύουν στην Κίνα και την Ευρώπη, είχε δηλώσει ο Scaringe στο Reuters τον Νοέμβριο.
Ο γύρος χρηματοδότησης της Τρίτης περιλαμβάνει επίσης την Fidelity Management and Research Company, το Amazon Pledge Fund, το Coatue και το D1 Capital Partners.
Αρκετοί άλλοι υπάρχοντες και νέοι επενδυτές θα συμμετάσχουν επίσης.
Η T. Rowe Price ξεκίνησε έναν γύρο χρηματοδότησης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Rivian τον περασμένο Ιούλιο. Στους επενδυτές της Rivian περιλαμβάνονται τη Soros Fund Management, η BlackRock και τη Σαουδαραβική εταιρεία διανομής αυτοκινήτων Abdul Latif Jameel Co (ALJ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης