Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ADNOC επιδιώκει συνεργασίες με αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η ADNOC επιδιώκει συνεργασίες με αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες
Για την ανάπτυξη μη συμβατικών πετρελαϊκών πόρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) επιδιώκει να δημιουργήσει συνεργασίες με εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη μη συμβατικών πετρελαϊκών πόρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ADNOC, Sultan Ahmed Al Jaber, την Τρίτη.

Τα ΗΑΕ, ένας από τους μεγάλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγική τους ικανότητα και, τελικά, την παραγωγή αργού πετρελαίου, όταν τελειώσει η παραγωγή του ΟΠΕΚ +.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε ότι το εμιράτο είχε αυξήσει τα συνολικά του αποθέματα πετρελαίου κατά 2 δισεκατομμύρια βαρέλια σε 107 δισεκατομμύρια βαρέλια χάρη σε νέες ανακαλύψεις.
Το συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι το Αμπού Ντάμπι είχε μέχρι σήμερα 22 δισεκατομμύρια βαρέλια μη συμβατικών αποθεμάτων πετρελαίου, και πάλι χάρη στις νέες ανακαλύψεις στην ξηρά.
Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από τα αποθεματικά που περιέχονται στους τομείς ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι και, σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την έκρηξη σχιστολιθικού των ΗΠΑ.

Νέες τεχνολογίες στις έρευνες

"Η σημερινή ανακοίνωση από την SPC για την ανακάλυψη ανακτήσιμων μη συμβατικών πετρελαϊκών πόρων καταδεικνύει πώς η ADNOC επιταχύνει αποτελεσματικά την εξερεύνηση και την ανάπτυξη των μη συμβατικών πόρων του Αμπού Ντάμπι και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η μη συμβατική βιομηχανία του έθνους εξελίσσεται", δήλωσε ο Al Jaber τότε.
Λίγες μέρες μετά από αυτή την δήλωση, η ADNOC ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμβόλαιο αξίας 519 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για να επεκτείνει περαιτέρω το πεδίο αυτού που υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη συνδυασμένη τρισδιάστατη (3D) σεισμική έρευνα στην ξηρά και υπεράκτια στον κόσμο, που επί του παρόντος πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι.

Η ανάθεση «αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της ADNOC να πραγματοποιήσει το πλήρες δυναμικό των συμβατικών και μη συμβατικών μας πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου για να διασφαλίσει ότι τα ΗΑΕ παραμένουν ένας μακροπρόθεσμος και αξιόπιστος πάροχος ενέργειας στον κόσμο», δήλωσε ο Yaser Saeed Al Mazrouei, Εκτελεστικός Διευθυντής της ADNOC στα τέλη Νοεμβρίου.
Τον περασμένο μήνα, η ADNOC υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρέια ExxonMobil για να διερευνήσει κοινές ευκαιρίες συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) σε ανάντη πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με τομείς, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων μη μεταλλικών λύσεων, δοκιμών πεδίου και διαχείρισης ακεραιότητας, έξυπνης διαχείρισης δεξαμενών, συστήματα παρακολούθησης και καινοτόμα συστήματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης