Χρηματιστήριο & Αγορές

Εγγραφή της Snam στο Δίκτυο Διατηρήσιμων Ομολόγων του Nasdaq

Εγγραφή της Snam στο Δίκτυο Διατηρήσιμων Ομολόγων του Nasdaq
Το δίκτυο των διατηρήσιμων ομολόγων του Nasdaq φέρνει σε επαφή επενδυτές, εκδότες χρέους, επενδυτικές τράπεζες και εξειδικευμένους οργανισμούς

Στο Δίκτυο Διατηρήσιμων Ομολόγων του Nasdaq εγγράφηκε η Snam, ο ιταλικός διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου και leader της κοινοπραξίας, που έχει αγοράσει το 65% του ΔΕΣΦΑ. Η συμμετοχή στο εν λόγω Δίκτυο, το οποίο τρέχει το Nasdaq, το δεύτερο χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης, αναμένεται να διευρύνει το κοινό των διεθνών επενδυτών στο οποίο απευθύνεται η εταιρία και οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι στις λεγόμενες διατηρήσιμες επενδύσεις.

Στόχος της Snam είναι ως το 2024 να αυξήσει σε 60% από 40% τη συμμετοχή της “διατηρήσιμης χρηματοδότησης” στη διαθέσιμη εταιρική χρηματοδότηση.

Η Snam ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρία που εξέδωσε το 2019 Ομόλογα Κλιματικής Δράσης ύψους 500 εκατ. ευρώ. Εξακολουθεί δε να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εκδοτών “πράσινου” χρέους, με τις δύο ομολογιακές εκδόσεις για την ενεργειακή μετάβαση ύψους 500 εκατ. ευρώ και 600 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, το 2020.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την κίνησή της στο Nasdaq η εταιρία προσανατολίζεται στην έκδοση και νέας σειράς ομολόγων.


O βασικός πυλώνας στρατηγικής της Snam


Η διατηρήσιμη χρηματοδότηση είναι ένας από τους πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της Snam για την υλοποίηση των επενδύσεων ενεργειακού μετασχηματισμού του ομίλου, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού Διαχειρισή Μαρκο Αλβερά.


Ας σημειωθεί ότι και η ΔΕΗ, η οποία μεθοδεύει τις κινήσεις της για την έξοδό της στις αγορές, προσανατολίζεται στην έκδοση διατηρήσιμων ομολόγων (sustainability bonds). Tα συγκεκριμένα ομόλογα απευθύνονται σε μία ευρύτερη αγορά από τα “πράσινα ομόλογα”, καθώς αφορούν σε εκδόσεις που καλύπτουν τα λεγόμενα κριτήρια ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-εταιρική Διακυβέρνηση). Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, παρότι το 2020 ήταν πεσμένη η αγορά, οι εκδόσεις διατηρήσιμων ομολόγων ανήλθαν στα 732,1 δισ. δολάρια, ενώ ρεκόρ έκδοσης κατέγραψαν τα πράσινα ομόλογα με 305,3 δισ. δολάρια.

Το δίκτυο των διατηρήσιμων ομολόγων του Nasdaq φέρνει σε επαφή επενδυτές, εκδότες χρέους, επενδυτικές τράπεζες και εξειδικευμένους οργανισμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης