Ενέργεια

Η Equinor πούλησε το μερίδιο της στην καναδική εταιρεία παραγωγής άμμου πετρελαίου Athabasca

Η Equinor πούλησε το μερίδιο της στην καναδική εταιρεία παραγωγής άμμου πετρελαίου Athabasca

Η Equinor πούλησε το 18,8% της Athabasca έναντι 14,2 εκατ. δολάρια

 

Η Νορβηγική Equinor ανακοίνωσε την Τετάρτη 20/1/2021 ότι έχει πουλήσει το μερίδιό της στην Athabasca Oil, μια καναδική εταιρεία που παράγει άμμο πετρελαίου υψηλής έντασης άνθρακα.

Η Equinor πούλησε 100 εκατομμύρια μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 18,8% στην Athabasca έναντι 18 εκατ. καναδικά δολάρια (14,2 εκατομμύρια δολάρια).
Η Equinor, που παλαιότερα ονομαζόταν Statoil, έλαβε τις μετοχές το 2017 στο πλαίσιο συμφωνίας για την πώληση του έργου της στην άμμο πετρελαίου Kai Kos Dehseh στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά. «Αυτή ήταν μια οικονομική συμμετοχή που ήταν μέρος της συμφωνίας όταν βγήκαμε… Δεν έχουμε άλλα συμφέροντα στον Καναδά τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Equinor.
Η Athabasca παρήγαγε 20.200 βαρέλια αργού πετρελαίου άμμου το τρίτο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής παραγωγής της, σύμφωνα με τις κανονιστικές καταχωρήσεις.
Το 2017, η Equinor δεσμεύθηκε να μην επενδύσει σε άμμο πετρελαίου, ένας βαρύς πόρος πετρελαίου, η παραγωγή του οποίου απαιτεί περισσότερη ενέργεια από την παραγωγή συμβατικών πηγών και, συνεπώς, να οδηγήσει σε υψηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης