Περιβάλλον

Το Αμερικανικό Εμπ. Επιμελητήριο ζητά θέσπιση νόμων για την κλιματική αλλαγή

Το Αμερικανικό Εμπ. Επιμελητήριο ζητά θέσπιση νόμων για την κλιματική αλλαγή

Αλλαγή πλεύσης από το Επιμελητήριο

 

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός όμιλος επιχειρηματικών λόμπι της χώρας, άλλαξε τη θέση του σχετικά με την κλιματική αλλαγή την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει νόμους που ωθούν τις εταιρείες να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

"Το Επιμελητήριο υποστηρίζει μια προσέγγιση που βασίζεται στην αγορά για να επιταχύνει τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ", ανέφερε η ανακοίνωση. «Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη κλιματική πολιτική πρέπει να γίνει από το Κογκρέσο», επεσήμανε το επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη μείωση των εκπομπών, αποφεύγοντας παράλληλα τις ζημιές στις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τις κοινότητες.
Το Επιμελητήριο υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ένας αντίπαλος των πολιτικών για την επιβολή τιμής στις μειώσεις εκπομπών άνθρακα ή εντολής.
Η κίνηση έγινε μια μέρα πριν ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Joe Biden μεταβεί στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος έχει την εξουσία βάσει του ομοσπονδιακού νόμου
να χρησιμοποιεί εκτελεστικές εντολές για τη μείωση των εκπομπών και έχει δεσμευτεί να προσκαλέσει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να υιοθετήσουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι η πρώτη αλλαγή στο θέμα. Τον Μάρτιο του 2017, το Επιμελητήριο βοήθησε στη χρηματοδότηση μιας μελέτης που ανέφερε ότι «η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Πρόεδρος Obama ως μέρος της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία των ΗΠΑ 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και 6,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον βιομηχανικό τομέα έως το 2040». Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού τον Ιούνιο του 2017.
Το 2019, το Επιμελητήριο anako;invse ότι θα υποστηρίξει την επανεισαγωγή της συμφωνίας. «Η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία των καλύτερων μοντέλων για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Επιμελητήριο υποστηρίζει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού», ανέφερε.
Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Total αποχώρησε από την American Petroleum για διαφωνίες σχετικά με την κλιματική πολιτική του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης του άνθρακα. Το Business Roundtable εδώμια σημαντική ομάδα διευθυντικών στελεχών μεγάλων εταιρειών, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι υποστήριξε μια τιμή που βασίζεται στην αγορά για τον άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης