Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Η Aramco παραλείπει στοιχεία για τις εκπομπές άνθρακα σε γνωστοποιήσεις προς τους επενδυτές

Bloomberg: Η Aramco παραλείπει στοιχεία για τις εκπομπές άνθρακα σε γνωστοποιήσεις προς τους επενδυτές

Η Aramco επιλέγει να ανακοινώνει στοιχεία από εγκαταστάσεις που κατέχει εξ ολοκλήρου εντός της χώρας και όχι από κοινοπραξίες και από το εξωτερικό

 

Σχετικά Άρθρα
Η Σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου Aramco παραλείπει τις εκπομπές που προέρχονται από πολλά από τα διυλιστήρια και τα πετροχημικά εργοστάσιά της στις συνολικές γνωστοποιήσεις άνθρακα στους επενδυτές, ανέφερε το Bloomberg News την Πέμπτη, με βάση μια ανασκόπηση των δημόσιων ανακοινώσεων.

Το αποτύπωμα άνθρακα της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στον κόσμο ενδέχεται να διπλασιαστεί, προσθέτοντας έως και 55 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ισοδύναμο με τον ετήσιο υπολογισμό του, εάν συμπεριλαμβάνονται αυτές οι εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την έκθεση.
Πολλές από τις παραλείψεις οφείλονται στο ότι η Aramco επιλέγει να αναφέρει στοιχεία από εγκαταστάσεις που κατέχει εξ ολοκλήρου και από αυτές που βρίσκονται μέσα στο βασίλειο, ανέφερε το Bloomberg News, ενώ πολλά από τα διυλιστήρια της είναι κοινοπραξίες ή βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η Aramco σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι χρησιμοποιεί διεθνώς αποδεκτές οδηγίες για την αναφορά των στοιχείων και έχει «μια σαφή και εσκεμμένη πορεία για να αυξήσει το πεδίο και τις λεπτομέρειες αυτής της αποκάλυψης».
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει φέτος άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου για το 2020 από δραστηριότητες που ανήκουν εξ ολοκλήρου στο βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, υπό την επιφύλαξη επαλήθευσης από τρίτο μέρος.
Οι εκπομπές της Aramco για το 2019 ήταν μεταξύ 75 εκατομμυρίων τόνων και 113 εκατομμυρίων τόνων, εάν συμπεριληφθούν οι εκπομπές που λείπουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News που βασίζονται σε δεδομένα από μια μελέτη Nature Climate Change που δημοσιεύθηκε πέρυσι.
Η πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp, υπό την αυξανόμενη πίεση των επενδυτών και των υπερασπιστών της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα πέντε χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης