Ενέργεια

Βρετανία: Η Ofgem προτείνει ανεξάρτητο φορέα για την προώθηση των μηδενικών εκπομπών

Βρετανία: Η Ofgem προτείνει ανεξάρτητο φορέα για την προώθηση των μηδενικών εκπομπών
Διαχωρισμό από το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού προτείνει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας

 

Η ρυθμιστική αρχή της βρετανικής αγοράς ενέργειας Ofgem πρότεινε τη Δευτέρα 25/1/2021 να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας που θα βοηθήσει να «ανοίξει» ο δρόμος προς τον κυβερνητικό στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Η Ofgem επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός από το Εθνικό Δίκτυο και την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, βοηθώντας στη φόρτιση εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων και επιτρέποντας μια τεράστια αύξηση της ανανεώσιμης ισχύος διατηρώντας παράλληλα ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό.
Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις για την αναθεώρηση της διαχείρισης του ενεργειακού συστήματος της χώρας.
Η Ofgem, η οποία θα συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση για την αναθεώρησή της, εκτιμά ότι ένας ανεξάρτητος φορέας με νέες ευθύνες για τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος θα μπορούσε να εξοικονομήσει στους καταναλωτές μεταξύ 0,4-4,8 δισεκατομμυρίων λιρών (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2022 έως το 2050. Ο οργανισμός θα μπορούσε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει νέα υποδομή δικτύου και να παρέχει ανεξάρτητες συμβουλές στην κυβέρνηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επίτευξης του στόχου των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, επεσήμανε η Ofgem. «Χαιρετίζω τη συμβολή της Ofgem στη συζήτηση για τη μελλοντική δομή του ενεργειακού μας συστήματος και θα εξετάσω διεξοδικά τις συστάσεις του», δήλωσε ο Kwasi Kwarteng, υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης