Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο διαγωνισμό ΑΠΕ της Ισπανίας - Επενδύσεις άνω του 1 δισ. σε έργα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο διαγωνισμό ΑΠΕ της Ισπανίας - Επενδύσεις άνω του 1 δισ. σε έργα
Επτά εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ σε νέα έργα, αναφέρει το Wind Business Association (ΑΕΕ)

Στο 1 GW προσεγγίζονται οι μισθώσεις αιολικής ενέργειας που έχουν ανατεθεί σε επτά εταιρείες σε δημοπρασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απονεμήθηκαν 2,04 GW στα φωτοβολταϊκά και 998 MW στα αιολικά από το σύνολο των 3,03 GW.

Η χαμηλότερη προσφορά για φωτοβολταϊκά ήταν 0,018 ευρώ και η υψηλότερη 0,02890 ευρώ ανά κιλοβατώρα με μέση τιμή στα 0,02447 ευρώ. Αντίστοιχα, η χαμηλότερη προσφορά για αιολικά ήταν 0,020 ευρώ.

Η AEE (Wind Business Association) τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα συμμετοχής σε αυτή τη δημοπρασία δείχνουν το ενδιαφέρον των προγραμματιστών αιολικής ενέργειας. Αποδεικνύει επίσης τη δέσμευση του τομέα να κινείται ετησίως προς την εκπλήρωση του ενεργειακού και κλιματικού σχεδίου PNIEC της Ισπανίας μέσω της ύπαρξης ενός χρηματιστηρίου ώριμων έργων που είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους τα επόμενα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AEE, Juan Virgilio Marquez, δήλωσε: «Η αποτελεσματικότητα της πρόσφατης δημοπρασίας πρέπει να μετρηθεί από την αναλογία των έργων που εκτελέστηκαν εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και από τη θετική επίδραση που δημιουργεί στην αλυσίδα αξίας.

Η δημοπρασία πρέπει να βοηθήσει στην εξισορρόπηση, τη διοχέτευση και τον έλεγχο του ρυθμού προόδου κάθε τεχνολογίας για να ανταποκριθεί στο PNIEC. Επομένως, το μέγεθος κάθε τεχνολογίας και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων πρέπει να συμμορφώνονται με το PNIEC.

Στην περίπτωση της αιολικής ενέργειας, ο τομέας μπορεί να αναλαμβάνει ετησίως μεγαλύτερες ποσοστώσεις από τις τρέχουσες. Η ώθηση στον ισπανικό αιολικό τομέα είναι απαραίτητη για να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Juan Virgilio Marquez.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης