Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία 3,4 δισ. δολ. για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Faraday Future

Συμφωνία 3,4 δισ. δολ. για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Faraday Future

 

Συγχώνευση με την εταιρεία ειδικού σκοπού Property Solutions

Το Faraday Future θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή μέσω συγχώνευσης με την Property Solutions Acquisition Corp σε μια συμφωνία αξίας της συνδυασμένης οντότητας 3,4 δις. δολ., καθιστώντας την τελευταία εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που συμμετείχε στη φρενήρη των IPO.
Με την παγκόσμια αγορά EV, που κυριαρχείται από την Tesla Inc, που αναπτύσσεται με εκρηκτικό ρυθμό, μια πληθώρα κατασκευαστών EV σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την αγορά της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).
Άλλοι εξέχοντες παίκτες του κλάδου όπως η Fisker Inc και η Nikola Corp ανακοίνωσαν επίσης δημόσιες συγχωνεύσεις με τις λεγόμενες εταιρείες απόκτησης ειδικών σκοπών (SPACs) πέρυσι.
Η Faraday and Property Solutions ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η συμφωνία, υποστηριζόμενη από μια ιδιωτική επένδυση ύψους 775 εκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να αποκομίσει έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΓΙΑ ΤΗΝ Faraday Future.
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely αναμένεται να αποτελέσει επενδυτή - άγκυρα στην ιδιωτική τοποθέτηση, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη, επικαλούμενο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.
Η Faraday σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα βάση στην Κίνα και να στρατολογήσει τη Geely για υπηρεσίες κατασκευής συμβολαίων. Η σημαντική συμμετοχή των Κινέζων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώιμο τεστ πολιτικής για τη νέα διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, δεδομένου ότι αυξάνονται οι ανησυχίες στην Ουάσινγκτον για τις επιπτώσεις της εθνικής ασφάλειας στην τεχνολογική ανάκαμψη της Κίνας.

Τα SPAC έχουν αναδειχθεί ως ένας δημοφιλής τρόπος για εταιρείες που επιδιώκουν να δημοσιοποιηθούν με λιγότερο ρυθμιστικό έλεγχο και περισσότερη βεβαιότητα σχετικά με την αποτίμηση από τα παραδοσιακά IPO. Τα SPAC όπως η Property Solutions είναι εταιρείες με κέλυφος που συγκεντρώνουν χρήματα μέσω μιας δημόσιας εγγραφής για να μεταφέρουν σε μια άλλη εταιρεία εντός δύο ετών. Τον περασμένο Ιούλιο, η Property Solutions συγκέντρωσε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στο δικό της IPO.
Η Faraday Future ιδρύθηκε το 2014 από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Jia Yueting, ο οποίος υπέβαλε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2019 και σχεδίαζε να ανατρέψει το μερίδιό του για την αποπληρωμή περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσωπικών χρεών. Η Yueting υπηρετεί τώρα ως επικεφαλής προϊόντος και υπεύθυνος οικοσυστήματος στην εταιρεία. Η συνδυασμένη εταιρεία θα εισαχθεί στο Nasdaq με το σύμβολο "FFIE", ανακοίνωσαν οι εταιρείες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης