Επικαιρότητα

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Έκτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Επιδοτήσεις πάγιων δαπανών έως 3 εκατ. ανά επιχείρηση

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Έκτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Επιδοτήσεις πάγιων δαπανών έως 3 εκατ. ανά επιχείρηση
Θα υπάρξει και έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή το Μάρτιο του 2021
Θα υπάρξει και έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή το Μάρτιο του 2021 - που θα αφορά στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο- επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
ο υπουργός εξήγησε πως ήδη έχουν πληρωθεί 640 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να γίνει μια ακόμα πληρωμή την Παρασκευή.
Ωστόσο όπως είπε, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει στις 2 του μήνα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τις περίπου νέες 10.000 επιχειρήσεις που από αμέλεια δεν συμπλήρωσαν την αίτηση δήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ακόμα πως υπήρξαν επιχειρήσεις που έμειναν εκτός από τη διαδικασία όχι λόγω του πλαισίου της πολιτείας αλλά επειδή εμφάνισαν αύξηση τζίρου το τελευταίο 4μηνο του 2020 (φαρμακεία, ντελίβερι).
 
Παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σημείωσε πως απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή.
Στην εν λόγω διάταξη συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης