Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συζήτηση με τον διευθύνοντα του ΔΑΠΕΕΠ, Γ. Γιαρέντη, διοργανώνει στις 10/2 η ΗΑΕΕ

Συζήτηση με τον διευθύνοντα του ΔΑΠΕΕΠ, Γ. Γιαρέντη, διοργανώνει στις 10/2 η ΗΑΕΕ
Το 2020 παρατηρήθηκε τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ

Τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των ΑΠΕ στην Ελλάδα μετά την εφαρμογή του Target Model και το ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΑΠΕΕΠ σε αυτό το πλαίσιο, θα αναλύσει στις 10/2/2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΑΠΕΕΠ, Γ. Γιαρέντης στην συζήτηση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

Το 2020 παρατηρήθηκε τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ, αναδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική των επενδύσεων, καθώς και τον κομβικό ρόλο του ΔΑΠΕΕΠ για την εύρυθμη λειτουργίας της αγοράς των ΑΠΕ και την επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ.

Αντικείμενο συζήτης

Ο κ. Γιάννης Γιαρέντης θα μιλήσει για τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ και την επάρκεια των διαρθρωτικών μέτρων που ελήφθησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα βήματα ψηφιοποίησης που κάνει ο Διαχειριστής με την ταυτόχρονη απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ, αλλά και το ρόλο του ΔΑΠΕΕΠ στη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα εξετάσει, ακόμη, την ανάπτυξη της αγοράς των ΑΠΕ και  πώς ο ΔΑΠΕΕΠ μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη των στόχων της πράσινης μετάβασης. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα, όπως η επίδραση της πανδημίας στην αγορά, η συνεισφορά του Διαχειριστή στην ανατροπή της κατάστασης, καθώς και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή του ΔΑΠΕΕΠ στην νέα αγορά του Target Model.

Συντονιστής της συζήτησης:

Σπύρος Παπαευθυμίου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης