Deal 70 εκατ. ευρώ μεταξύ Engie - Conquest σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στο Βέλγιο

Deal 70 εκατ. ευρώ μεταξύ Engie - Conquest σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στο Βέλγιο
Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 15 ανεμογεννήτριες, κατανεμημένες σε πέντε αιολικά πάρκα στην περιοχή της Φλάνδρας, η οποία προβλέπεται να παράγει 110 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως

Σε συμφωνία ήρθαν η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie με την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Conquest, ύψους 70 εκατ. ευρώ για ένα χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας 43 MW στο Βέλγιο.

Μέχρι σήμερα, το ήμισυ του χαρτοφυλακίου τέθηκε σε λειτουργία και τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή θα είναι έτοιμα για εμπορική λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η Conquest απέκτησε το μερίδιο πλειοψηφίας (51%) στο χαρτοφυλάκιο της χερσαίας αιολικής ενέργειας τον Δεκέμβριο του 2019.

Για το έργο

Σημειώνεται ότι το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 15 ανεμογεννήτριες, κατανεμημένες σε πέντε αιολικά πάρκα στην περιοχή της Φλάνδρας, η οποία προβλέπεται να παράγει 110 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Conquest παράγει περίπου + 250GWh ανανεώσιμης ενέργειας κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας την ετήσια κατανάλωση άνω των 80.000 σπιτιών και η οποία έχει αποφύγει πάνω από 63.000 τόνους εκπομπών CO2.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Conquest, Frederic Palanque υπογράμμισε ότι: «Από την ίδρυσή της, η Conquest έχει δεσμευτεί να επενδύει και να δημιουργεί αξία σε υπεύθυνα έργα που επιταχύνουν τον μετασχηματισμό της οικονομίας και των βασικών υποδομών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν τη συνεργασία με την Engie που ξεκίνησε το 2019, με την απόκτηση του 51% αυτού του χαρτοφυλακίου που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, και η οποία επιδιώκει τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και τη δημιουργία νέων μακροπρόθεσμων ευκαιριών. Αυτή η συνεργασία ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επιτυχίες με τους ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους μας για λογαριασμό των επενδυτών μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης