Τελευταία Νέα

Νέες προσθήκες ΑΠΕ για την Κίνα το 2021 - Προβλέψεις για 140 GW

Νέες προσθήκες ΑΠΕ για την Κίνα το 2021 - Προβλέψεις για 140 GW
Οι συνολικές νέες προσθήκες της Κίνας αναμένονται στα 180 GW, ανέφερε η CEC στις προβλέψεις της.

Η Κίνα αναμένεται να προσθέσει 140 GW παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ φέτος καθώς η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συμβουλίου Ηλεκτρισμού της Κίνας (CEC), ανέφερε το Reuters.

Οι συνολικές νέες προσθήκες εγκατεστημένης ισχύος αναμένονται στα 180 GW, ανέφερε η CEC στις προβλέψεις της.

Πέρυσι, η Κίνα προσέθεσε 190,87 GW  εκ των οποίων τα 133 GW ήταν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή υδροηλεκτρικής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και ηλιακής ενέργειας, δήλωσε η CEC τον περασμένο μήνα.
Οι νέες προσθήκες υδροηλεκτρικής ισχύος ανήλθαν συνολικά σε 13,23 GW. Οι προσθήκες αιολικής ενέργειας αυξήθηκαν στα 71,67 GW και η ηλιακή χωρητικότητα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα έφτασε τα 48,2 GW το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της CEC.

Ρεκόρ ανανεώσιμης χωρητικότητας στην Κίνας το 2020

Οι προσθήκες ανανεώσιμης χωρητικότητας της Κίνας το 2020 σημείωσαν υψηλό ρεκόρ, χάρη στην εκπληκτική αύξηση των προσθηκών αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. 

Οι αναφερόμενες νέες αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις ήταν τόσο υψηλές που οι αναλυτές είπαν στο Bloomberg ότι η Κίνα ενδέχεται να έχει αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της εγκατεστημένης χωρητικότητας μετρώντας ολόκληρη τη χωρητικότητα εγκατεστημένων έργων στο τέλος του περασμένου έτους.

Φέτος, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα αναμένεται να αυξηθεί κατά 6-7% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν τα 7,51 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σύγκριση με το 2019.

Η Κίνα προωθεί τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμης χωρητικότητας, καθώς στοχεύει να δει τις μέγιστες εκπομπές έως το 2030 και να γίνει μια ουδέτερη από άνθρακα οικονομία έως το 2060.

Ωστόσο, η Κίνα συνεχίζει να αναθέτει την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα για να καλύψει την αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση.

«Η Κίνα θα πρέπει να συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα σε προηγμένα ανθρακωρυχεία, προκειμένου να αυξήσει τα εγχώρια αποθέματα άνθρακα, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη ζήτηση της οικονομικής ανάκαμψης και των καιρικών αλλαγών», δήλωσε το Reuters στις προβλέψεις του.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης