Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γιατί είναι «μετεξεταστέα» η Βρετανία στην προστασία του περιβάλλοντος

Γιατί είναι «μετεξεταστέα» η Βρετανία στην προστασία του περιβάλλοντος
Η πρόοδος προς την προστασία του περιβάλλοντος της Βρετανίας ήταν «οδυνηρά αργή», προειδοποίησε ένας κυβερνητικός παρατηρητής δαπανών.
Σχετικά Άρθρα

Η πρόοδος της προστασίας του περιβάλλοντος της Βρετανίας σημείωσε καθυστερήσεις, όπως προειδοποίησε ένας κυβερνητικός παρατηρητής δαπανών. Η Επιτροπή Δημόσιων Λογαριασμών επεσήμανε ότι οι υπουργοί στη Βρετανία είχαν δεσμευτεί για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία να βελτιώσουν το φυσικό περιβάλλον μέσα σε μια γενιά. Ωστόσο, παραπονέθηκε για σοβαρές καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση «κρίσιμων» θεμάτων όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ποιότητα των υδάτων και η απώλεια άγριας ζωής, δηλώνει το BBC.

Η επιτροπή - αποτελούμενη από βουλευτές - δήλωσε ότι το 25ο Περιβαλλοντικό Σχέδιο, που δημοσιεύθηκε το 2018, δεν διέθετε ένα συνεκτικό σύνολο μακροπρόθεσμο στόχο. Παρολ'αυτά, μια κυβερνητική δήλωση ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και το νομοσχέδιο για το περιβάλλον θα είναι «μετασχηματιστικό».

A troubled young man walking into the light


Στόχοι για την προστασία του αέρα, 
των υδάτων και της βιοποικιλότητα

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κάνει αρκετές ομιλίες πρόσφατα για το περιβάλλον, αλλά η πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής της Εργασίας, Μέγ Χίλιερ, δήλωσε στο BBC: «Εάν ο πρωθυπουργός είναι σοβαρός για την προστασία του περιβάλλοντος, το ζήτημα πρέπει να ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση. Πού είναι η ισχυρή πολιτική ηγεσία; Απλώς δεν είναι εκεί, παρά όλα τα λόγια."

Η έκθεση ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είχε υπολογίσει το συνολικό κόστος επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της. Υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση ήταν αποσπασματική και ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν λαμβάνονταν ακόμη υπόψη στις αποφάσεις δαπανών. Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι δεν ήταν σαφές πόσες από τις επιπλέον 1 δισεκατομμύριο λίρες που υποσχέθηκαν στον Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra), στο 2020 Spending Review ήταν πραγματικά νέα χρήματα. Άλλα τμήματα δυσκολεύτηκαν να παράσχουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι δικές τους προτάσεις θα συνέβαλλαν στους στόχους άνθρακα του Ηνωμένου Βασιλείου ή στο 25ετές σχέδιο, όπως ανέφερε η έκθεση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης