Ενέργεια

Πολλαπλά οφέλη στην μείωση του άνθρακα από ηλεκτρική διασύνδεση Βρετανίας - Γερμανίας

Πολλαπλά οφέλη στην μείωση του άνθρακα από ηλεκτρική διασύνδεση Βρετανίας - Γερμανίας
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050

Ανεξάρτητη έκθεση από την FTI CL Consulting διαπίστωσε ότι μια νέα διασύνδεση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας θα προσφέρει σημαντικά οφέλη για τον άνθρακα.

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος NeuConnect θα συμβάλει στη μείωση της εκπομπής CO2 κατά 16 εκατομμύρια τόνους για 25 χρόνια - ισοδύναμο με τη φύτευση 28 εκατομμυρίων νέων δέντρων ή την απομάκρυνση 400.000 αυτοκινήτων εκτός δρόμου μέσα σε ένα χρόνο.

Το NeuConnect αναπτύσσεται από μια διεθνή κοινοπραξία με επικεφαλής τον Meridiam μαζί με την Allianz Capital Partners για λογαριασμό της Allianz Group και της Kansai Electric Power, με το έργο να υποστηρίζεται επίσης από την Greenage Power και την Frontier Power.

Οφέλη

Μάλιστα, μια ηλεκτρική διασύνδεση αξίας 1,4 δισ.. λιρών θα προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των δύο μεγαλύτερων αγορών ενέργειας της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται, πάνω από 700 χιλιόμετρα υποθαλάσσιων καλωδίων θα σχηματίσουν έναν «αόρατο αυτοκινητόδρομο» για να επιτρέψουν 1,4 GW ηλεκτρικής ενέργειας να ρέει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, συμβάλλοντας στην παροχή μιας πιο ανθεκτικής και βιώσιμης τροφοδοσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Τα φιλόδοξα σχέδια των δύο χωρών

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050. Και σε αυτό το πλαίσιο, η Βρετανία είχε εκπονήσει τον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσουν αυτού του είδους οι διασυνδέσεις στους στόχους της απανθρακοποίησης.

Με το NeuConnect, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να αξιοποιήσει σημαντικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βόρεια Γερμανία. Στη γερμανική αγορά - όπου οι ανεμογεννήτριες συχνά απενεργοποιούνται λόγω της δημιουργίας υπερβολικής ενέργειας - ο σύνδεσμος θα βοηθήσει στη μείωση των "σημείων συμφόρησης" ανοίγοντας μια σημαντική νέα αγορά για την εξαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης