Στροφή στις ανανεώσιμες για τα αμερικανικά διυλιστήρια

Στροφή στις ανανεώσιμες για τα αμερικανικά διυλιστήρια

Επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων

 

Μετά από ένα έτος ζοφερών απωλειών εν μέσω lockdowns λόγω της πανδημίας που μείωσαν τη ζήτηση για καύσιμα, τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα διυλιστήρια των ΗΠΑ προωθούν σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων.

Τα ανανεώσιμα καύσιμα αντιπροσωπεύουν μια ασημένια επένδυση για διυλιστήρια που απειλούνται να μείνουν πίσω από τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα και μακριά από την επεξεργασία ορυκτών καυσίμων.
Καθώς οι μεγάλες εταιρείες διύλισης τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσαν ετήσια αποτελέσματα, τα στελέχη αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να συζητήσουν πώς θα δημιουργήσουν καύσιμα που εκπέμπουν λιγότερες εκπομπές που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. «Οι ανανεώσιμες πηγές είναι το καυτό θέμα και νομίζω ότι είμαστε σε πραγματικά καλή θέση για να βρεθούμε σε ένα καλό σημείο εκεί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon Petroleum, Mike Hennigan, στην παρουσίαση αποτελεσμάτων την Τρίτη.

Tα σχέδια της Marathon

Η Marathon ανακοίνωσε απώλειες 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020. Ο Hennigan είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα ποια θα είναι η ζήτηση βενζίνης και ντίζελ μετά την πανδημία. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή μετατρέπει το διυλιστήριο Martinez της Καλιφόρνια σε ανανεώσιμα καύσιμα, με σχέδια να δαπανήσει σχεδόν το σύνολο των 350 εκατομμυρίων δολαρίων του 2021 του προϋπολογισμού για τις ανανεώσιμες σε αυτό το διυλιστήριο, το οποίο λειτουργούσε στο ρελαντί πέρυσι.

Το διυλιστήριο Marathon Dickinson, στην Βόρεια Ντακότα, άρχισε να παράγει ανανεώσιμα καύσιμα που πωλήθηκαν στην Καλιφόρνια στα τέλη του περασμένου έτους. Επί του παρόντος, τα διυλιστήρια πωλούν στην Καλιφόρνια, καθώς το πρότυπο καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα της πολιτείας ενθαρρύνει την παραγωγή ανανεώσιμου ντίζελ, το οποίο επιδοτείται από ομοσπονδιακές και πολιτειακές πολιτικές.

Απώλειες για την Valero Energy

Το ανανεώσιμο ντίζελ ήταν το μόνο τμήμα που απέφερε κέρδη για τη Valero Energy το 2020.
Η εταιρεία, ο δεύτερος μεγαλύτερος ανεξάρτητος διυλιστής στις ΗΠΑ, είχε ετήσιες απώλειες 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το τμήμα ανανεώσιμων πετρελαιοειδών της σημείωσε κέρδη 638 εκατομμυρίων δολαρίων. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα καθαρότερα καύσιμα θα είναι μέρος του μέλλοντος. ... Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης απέχει πολύ από το να εξαφανιστεί », δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Valero, Joe Gorder, κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Η Valero και ο συνεργάτης Darling Ingredients σχεδιάζουν μια εγκατάσταση 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Port Arthur του Τέξας, η οποία θα μπορεί να επεξεργάζεται 1,2 δισεκατομμύρια γαλόνια ανανεώσιμου πετρελαίου ετησίως από περιοχές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα.


Ενεργειακή μετάβαση για την Phillips 66

Η Phillips 66 ανακοίνωσε αποτελέσματα την Παρασκευή, σημειώνοντας απώλεια 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020. Επίσης, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων στο πρώην εργοστάσιο διύλισης Rodeo στο Σαν Φρανσίσκο και μια κοινοπραξία με την Ryze Renewables στη Νεβάδα για την παραγωγή ανανεώσιμου πετρελαίου. «Θέλουμε να συμμετέχουμε στην ενεργειακή μετάβαση. Θέλουμε να το κάνουμε όπου μπορούμε να επενδύσουμε και να κερδίσουμε αποδόσεις που υπερβαίνουν το μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου », δήλωσε ο Greg Garland, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Phillips 66.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης