Fund στο Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες σε θέματα ενεργειακής απόδοσης

Fund στο Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες σε θέματα ενεργειακής απόδοσης
Από το 2012 το EEF έχει δώσει επιχορηγήσεις αξίας 72 εκατομμυρίων λιρών

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαινίασε ένα ταμείο ύψους 11 εκατομμυρίων λιρών για τους επιχειρηματίες ενέργειας που θα μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε υπηρεσίες, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα.

Ο λόγος για το Energy Entrepreneurs Fund (EEF), το οποίο επιδιώκει να προωθήσει νέες καθαρές τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της χώρας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως το 2050. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το χαρτοφυλάκιο Net Zero Innovation του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Επίσης, περιλαμβάνει καινοτομίες που ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση στα σπίτια των ανθρώπων, μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αναπτύσσουν τις πράσινες μεταφορές, καθώς και προέρχονται καθαρότεροι και πιο πράσινοι τρόποι παραγωγής ενέργειας και θερμότητας.

Κεφάλαιο και έργα

Η χρηματοδότηση θα μοιραστεί μεταξύ 15 και 20 έργων, με κάθε επιτυχημένο πλειοδότη να λαμβάνει έως και 1 εκατομμύριο λίρες. Ενδεικτικά παραδείγματα η CCm Technologies στο Swindon που συνεργάζεται με την Walkers Crisps για την εφαρμογή καινοτομιών δέσμευσης άνθρακα στις εργοστασιακές της διαδικασίες.

Επίσης επιτυχημένη ήταν η C-Capture με έδρα το Leeds, η οποία έχει αναπτύξει διαδικασίες για την καταγραφή επιβλαβών αερίων θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένης μιας καινοτόμου ανάπτυξης της τεχνολογίας της στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Drax στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

4555.jpg

Η υπουργός Ενέργειας Anne-Marie Trevelyan είπε χαρακτηριστικά ότι: "Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διάσημο για το ισχυρό επιχειρηματικό του πνεύμα. Θέλουμε να απελευθερώσουμε αυτό το ταλέντο για να προωθήσουμε τις πράσινες τεχνολογίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθώντας το κοινό και τις επιχειρήσεις να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Το Energy Entrepreneurs Fund υποστηρίζει την επόμενη γενιά εφευρετών για να μετατρέψει τις ιδέες τους σε πραγματικότητα».

Τέλος, από το 2012 το EEF έχει δώσει επιχορηγήσεις αξίας 72 εκατομμυρίων λιρών, υποστηρίζοντας 156 έργα και αξιοποιώντας πάνω από 500 εκατομμύρια ιδιωτικές επενδύσεις - αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης