Νέα ενεργειακή επένδυση της Amazon στην Ιρλανδία - Αιολικό project 23 MW

Νέα ενεργειακή επένδυση της Amazon στην Ιρλανδία - Αιολικό project 23 MW
Πρόκειται για αιολικό πάρκο ισχύος 23 MW στο County Cork της νότιας Ιρλανδίας

Συνδέθηκε με το δίκτυο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας το πρώτο αιολικό πάρκο της Amazon, παρέχοντας καθαρή ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Πρόκειται για αιολικό πάρκο ισχύος 23 MW στο County Cork της νότιας Ιρλανδίας και είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε στη χώρα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις.

Παρουσία της Amazon στη ν. Ιρλανδία

Είναι επίσης το πρώτο από τα τρία έργα ανανεώσιμων πηγών κοινής ωφέλειας που επενδύει η Amazon στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Ένα αιολικό πάρκο στο County Galway και άλλο ένα στο County Donegal πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το 2022. Στο σύνολό τους θα προσθέσουν 229 MW ανανεώσιμης ενέργειας στο ιρλανδικό δίκτυο κάθε χρόνο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Amazon είναι η πρώτη εταιρεία στην Ιρλανδία που υπέγραψε μη επιδοτούμενες εταιρικές συμφωνίες αγοράς ενέργειας (CPPA). Το 2020, έγινε ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, έχοντας επενδύσει σε 6.500 MW ανανεώσιμης ενέργειας.

«Η Amazon επενδύει και αναπτύσσεται στην Ιρλανδία για πάνω από 15 χρόνια. Χτίζουμε μια ψηφιακή οικονομία για το μέλλον που είναι ισχυρή και βιώσιμη», δήλωσε ο Mike Beary, διευθυντής της AWS Ireland.

Άλλα καινοτόμα έργα στα οποία επενδύει η Amazon για να στηρίξει την Ιρλανδία στην επίτευξη των στόχων της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2030, περιλαμβάνουν το πρώτο, ειδικά σχεδιασμένο σύστημα τηλεθέρμανσης της χώρας που θα παρέχει θερμότητα που ανακυκλώνεται από ένα κέντρο δεδομένων Amazon σε δημόσιους, κατοικημένους και εμπορικούς κατοίκους στο Tallaght, νότιο Δουβλίνο. Το έργο θα αρχίσει να τροφοδοτεί θερμότητα εντός των επόμενων 12 μηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης