Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Θα υπάρξουν και στο μέλλον εμπόδια και προβλήματα στην παραγωγή εμβολίων

Von der Leyen: Θα υπάρξουν και στο μέλλον εμπόδια και προβλήματα στην παραγωγή εμβολίων
«Στην Ευρώπη φιλοδοξούμε να εμβολιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού πριν από το τέλος του καλοκαιριού» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επικρίνεται για τις καθυστερήσεις στις εκστρατείες εμβολιασμού για την Covid-19, θα αντιμετωπίσει ασφαλώς και νέα «εμπόδια» και «προβλήματα παραγωγής» ή ακόμη και «ελλείψεις» συστατικών, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
«Στην Ευρώπη φιλοδοξούμε να εμβολιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Αυτό δεν είναι τίποτα, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η ντερ Λάιεν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολλά ευρωπαϊκά μέσα και η οποία δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα La Croix.
Ωστόσο, «ασφαλώς θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια, και άλλα προβλήματα στην παραγωγή, θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν ελλείψεις στις πρώτες ύλες ή σε ορισμένα συστατικά των εμβολίων», τόνισε.

 
Προπαραγγελίες

Η Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύεται τις προπαραγγελίες των εμβολίων εξ ονόματος των 27 χωρών μελών, δέχεται σφοδρή κριτική λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των τριών πρώτων εμβολίων που εγκρίθηκαν στην ΕΕ.
«Βλέποντάς το εκ των υστέρων, θα έπρεπε να σκεφτούμε περισσότερο τη μαζική παραγωγή και τις προκλήσεις που θέτει (…)


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης