Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ξεπερνούν τα 16 GW τα συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεπερνούν τα 16 GW τα συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο
Δραστήριος ο εν λόγω τομέας στη Βρετανία

Πάνω από 16 GW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας λειτουργούν, βρίσκονται υπό κατασκευή ή σχεδιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 729 έργα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Intelligence Project Intelligence Project της RenewableUK, εντοπίζεται 1,1 GW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή σε σύγκριση με τα 0,7 GW τον Δεκέμβριο του 2019.

Ένα ακόμη 0,6GW είναι υπό κατασκευή, 8,3 GW χωρητικότητας βρίσκεται υπό συναίνεση και 1,6 GW βρίσκεται στο σύστημα σχεδιασμού. Άλλα 4,5 GW αναγνωρίζονται ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης για μελλοντική υποβολή στο σύστημα σχεδιασμού.

Ο διευθυντής μελλοντικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας της RenewableUKB Barnaby Wharton είπε: "Βλέπουμε ήδη να κατασκευάζονται μπαταρίες 50 MW σε κλίμακα δικτύου, παρέχοντας πολύτιμη ευελιξία στο δίκτυο και αναμένουμε ότι πολλά έργα με ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα θα υποβληθούν στο σύστημα σχεδιασμού. Ωστόσο, πολλά έργα χρειάζονται πρόσβαση σε κεφάλαιο με χαμηλότερο κόστος και πιο σταθερά έσοδα. Ελπίζουμε ότι θα καταρτιστούν όλα τα σχέδια εκείνα με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει σαφέστερες τις ροές εσόδων για έργα αποθήκευσης. Χρειαζόμαστε επίσης ένα σταθερό καθεστώς χρέωσης δικτύου και ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τον τομέα για να ενθαρρύνουμε περαιτέρω επενδύσεις από εταιρείες αιχμής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης