Επικαιρότητα

Σε Κύπρο και Ισραήλ ο πρωθυπουργός - Η ατζέντα των συνομιλιών

Σε Κύπρο και Ισραήλ ο πρωθυπουργός - Η ατζέντα των συνομιλιών
Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το κυπριακό μεταβαίνει στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η Αθήνα με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, μίλησαν τηλεφωνικά αυτήν την εβδομάδα και συμφωνήθηκε η μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Οι δύο ηγέτες στις 11.15 το πρωί θα συναντηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Η ατζέντα στο Ισραήλ


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί στις 16.45 το απόγευμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, ενώ θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 18.00. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείριση της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως την covid-19. Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να ανοίξει ο τουρισμός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για τη χρησιμότητα ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επιπλέον, η ατζέντα της συνάντησής τους περιλαμβάνει διμερή θέματα, προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης