Οι παγκόσμιες υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις έφτασαν τα 5,2 GW το 2020

Οι παγκόσμιες υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις έφτασαν τα 5,2 GW το 2020
Το 2020, 15 νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα τέθηκαν σε λειτουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ξεπέρασε τα 5.200 MW η σύνδεση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο δίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια του 2020 σύμφωνα με νέα έκθεση του World Forum Offshore Wind (WFO). Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και πρόοδο, συγκρίνοντάς τα 5.194 MW του 2019. Στο σύνολό τος, φτάνει τα 32,5 GW η αθροιστική εγκατεστημένη ισχύς.

Πέρυσι, 15 νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα τέθηκαν σε λειτουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τις ΗΠΑ. Από σήμερα, 162 υπεράκτια αιολικά πάρκα λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.

Το κάδρο των χωρών

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 10,4GW, με τη Γερμανία να διατηρεί μόνο τη δεύτερη θέση της με συνολική λειτουργική χωρητικότητα 7,7 GW.

Η Κίνα, στην τρίτη θέση, πλησιάζει γρήγορα με 7,1 GW εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, εκ των οποίων 2062MW προστέθηκαν το 2020, ανέφερε η έκθεση του WFO.

Σχεδόν 10 GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας είναι υπό κατασκευή παγκοσμίως, με την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν ηγετική θέση.  Στην Κίνα, συνολική χωρητικότητα 4372 MW είναι υπό κατασκευή, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο με συνολική χωρητικότητα 3705 MW υπό κατασκευή.

Στη Γερμανία, η διαταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια το 2017 αντικατοπτρίζεται από τη μηδενική χωρητικότητα που βρίσκεται υπό κατασκευή. Ο διευθύνων σύμβουλος της WFO Gunnar Herzig δήλωσε: «Η εμφάνιση ενός ακόμη έτους ρεκόρ της παγκόσμιας εγκατάστασης υπεράκτιας δραστηριότητας υπογραμμίζει τη δυναμική παγκόσμια δυναμική για τον συγκεκριμένο τομέα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης