Ενέργεια

Yπερδιπλασιάστηκαν oι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα το 2020

Yπερδιπλασιάστηκαν oι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα το 2020
Διευρύνεται ο ανταγωνισμός στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα ύψους 6,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι αντιπροσώπευαν περίπου το 1/5, ή το 21% του συνόλου των 31,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το CNBC.

Το 2019, οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα έφτασαν τα 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια, μόλις το 12% του συνόλου των 24,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν η μεγαλύτερη αγορά της Tesla, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 20% πέρυσι σε 15,21 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιπροσώπευαν περίπου το μισό των συνολικών πωλήσεων.


H Tesla αύξησε την παραγωγή το 2020 στην Κίνα 

Το μοντέλο 3 της εταιρείας ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα το 2020, σύμφωνα με την China Passenger Car Association. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε επίσης παραδόσεις ενός νέου μοντέλου, ενός μοντέλου Y της Κίνας, σε τοπικούς πελάτες φέτος.

Ωστόσο, η Tesla αντιμετωπίζει ανταγωνισμό στην τοπική αγορά από κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η Nio και η Xpeng, ενώ ο κανονιστικός έλεγχος έχει αυξηθεί.

Τη Δευτέρα (8/2), η Κρατική Διοίκηση της Κίνας για τον Κανονισμό Αγοράς δήλωσε στον ιστότοπό της ότι αυτή και τέσσερις άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες συναντήθηκαν πρόσφατα με τις τοπικές θυγατρικές της Tesla για αύξηση των αναφορών των καταναλωτών σχετικά με προβλήματα οχημάτων.

Μεταξύ πολλών περιστατικών που συγκέντρωσαν την προσοχή στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες, ένα μοντέλο 3 φέρεται να εξερράγη σε ένα γκαράζ της Σαγκάης τον Ιανουάριο. Την περασμένη εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι η Tesla έπρεπε να ανακαλέσει περισσότερα από 36.000 αυτοκίνητα λόγω βλάβης στην οθόνη αφής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης