Ενέργεια

Deal 2,7 δισ. δολ της εταιρείας κατασκευής φορτηγών κυψελών καυσίμου Hyzon με SPAC

Deal 2,7 δισ. δολ της εταιρείας κατασκευής φορτηγών κυψελών καυσίμου Hyzon με SPAC
Η Hyzon Motors Inc συγχωνεύεται με την Decarbonization Plus Acquisition
Η Hyzon Motors Inc συμφώνησε να προχωρήσει σε συγχώνευση με την Decarbonization Plus Acquisition Corp σε μια συμφωνία που αποτιμά την startup των φορτηγών κυψελών καυσίμου στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε την Τρίτη 9/2/2021.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχει σημειώσει άνοδο στις εταιρείες που επιλέγουν συγχωνεύσεις με εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPACs) προκειμένου να προχωρήσουν σε δημόσιες εγγραφές αντί για παραδοσιακές αρχικές δημόσιες προσφορές.
Το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων EVgo Services LLC και ο κατασκευαστής EV, Faraday Future σχεδιάζουν δημόσια εγγραφή αργότερα φέτος μέσω συγχωνεύσεων με SPAC, οι οποίες είναι εταιρείες κέλυφος που συγκεντρώνουν κεφάλαια μέσω IPO.

Η Decarbonization Plus θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία Hyzon μέσω ιδιωτικής επένδυσης ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζονται η BlackRock Inc και η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Riverstone Energy.
Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα συνολικά ακαθάριστα έσοδα περίπου 626 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Hyzon με έδρα τη Νέα Υόρκη ιδρύθηκε το 2003 και κατασκευάζει οχήματα μηδενικών εκπομπών με κινητήρα υδρογόνου, έναν τομέα που έχει δει αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών μετά την εισαγωγή της Nikola Corp πέρυσι.
Η Hyzon το 2019 ανέπτυξε πλατφόρμες κυψελών καυσίμου για περισσότερα από 400 οχήματα και πέρυσι επεκτάθηκε στην Ευρώπη με εγκατάσταση στις Κάτω Χώρες. Η Goldman Sachs & Co ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Hyzon για τη συμφωνία, ενώ η Credit Suisse και η Citigroup ήταν σύμβουλοι χρηματοοικονομικών και κεφαλαιαγορών της Decarbonization Plus.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης